ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γάζα: Νεκροί έξι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς (βίντεο)

Βομβαρδίστηκε καταφύγιο του ΟΗΕ

Γάζα: Νεκροί έξι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι σε βομβαρδισμό στη Χαν Γιουνίς (βίντεο)

Έξι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχασαν την ζωή τους σε ένα από τα καταφύγια που λειτουργεί ο ΟΗΕ στη Χαν Γιουνίς, όταν αυτό βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Δευτέρας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του Οργανισμού για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες.

«Τρομοκρατημένοι εργαζόμενοι, ασθενείς και εκτοπισμένοι είναι τώρα παγιδευμένοι μέσα στα ελάχιστα νοσοκομεία που απομένουν στη Χαν Γιουνίς, καθώς οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται» ανέφερε ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο γενικός επιθεωρητής της UNRWA, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Λαζαρινί είπε ότι τουλάχιστον έξι εκτοπισμένοι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν.

«Καλώ όλες τις πλευρές να λάβουν κάθε δυνατή προφύλαξη για να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και να προστατευθούν οι άμαχοι, οι ιατρικές υποδομές, το προσωπικό και οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ, όπως προβλέπει το διεθνές δίκαιο», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στη Ράφα, στα νότια της Χαν Γιουνίς, κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία συντονισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ (OCHA) «οι μάχες εντείνονται», καταστρέφονται αστικές ζώνες και σκοτώνονται άνθρωποι ενώ «οι επιθέσεις εναντίον ιατρικών εγκαταστάσεων πολλαπλασιάζονται».

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς υποστήριξε εξάλλου ότι οι ισραηλινές δυνάμεις βάλλουν εναντίον ενός νοσοκομείου στην Χαν Γιουνίς.

«Ισραηλινά άρματα εξαπολύουν μαζικά πλήγματα στους επάνω ορόφους του κτιρίου των χειρουργείων και του κτιρίου επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Νάσερ και αναμένουμε ότι θα υπάρξουν δεκάδες τραυματίες» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου που ελέγχεται από το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.