ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ε.Μακρόν σε Μ.Νετανιάχου: «Δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου στη Γάζα – Μόνο αν διαρκέσει 10 χρόνια ο πόλεμος»

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι δεν γίνεται να καταστραφεί πλήρως η Χαμάς

Ε.Μακρόν σε Μ.Νετανιάχου: «Δεν μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου στη Γάζα – Μόνο αν διαρκέσει 10 χρόνια ο πόλεμος»

Μήνυμα προς το Ισραήλ, ότι θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους στόχους του σε ότι αφορά τον πόλεμο στη Γάζα έστειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμάνουελ Μακρόν, λέγοντας ότι δεν γίνεται να καταστραφεί ολοκληρωτικά η Χαμάς, μόνο αν διαρκέσει ο πόλεμος δέκα χρόνια. 

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή κατά την οποία οι ισραηλινές αρχές θα πρέπει να διευκρινίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τους στόχους τους και ο τελικός τους στόχος: η ολοκληρωτική καταστροφή της Χαμάς, νομίζει κανείς ότι είναι πιθανός; Αν αυτός είναι ο στόχος τότε ο πόλεμος θα κρατήσει 10 χρόνια», είπε ο Μακρόν.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP28) στο Ντουμπάι, ο Μακρόν είπε ότι η κατάσταση απαιτεί διπλασιασμό των προσπαθειών για την επίτευξη μιας εκεχειρίας διαρκείας και την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Μια προσωρινή εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς κατέρρευσε χθες Παρακευή καθώς οι διαμεσολαβητές δεν κατάφεραν να την παρατείνουν. Το Ισραήλ και η Χαμάς αλληλοκατηγορούνται για την κατάρρευση.

«Δεν υπάρχει ασφάλεια διαρκείας για το Ισραήλ στην περιοχή αν η ασφάλειά του επιτυγχάνεται εις βάρος των ζωών Παλαιστινίων…Ας έχουμε όλοι καθαρό μυαλό», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

240 νεκροί μετά τη λήξη της εκεχειρίας

Η ελεγχόμενη από τη Χαμάς κυβέρνηση στη Γάζα ανακοίνωσε σήμερα ότι 240 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό Στρατό μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε «εκατοντάδες αεροπορικές επιθέσεις, πλήγματα του πυροβολικού και βομβαρδισμούς από θαλάσσης, σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε η κυβέρνηση της Χαμάς σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις «στοχοποίησαν κυρίως τη Χαν Γιούνες, όπου δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους τους μέσα σε αυτά».

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός σε σημερινή ανακοίνωση ανέφερε ότι έπληξε με μαχητικά αεροσκάφη πάνω από 50 στόχους στην περιοχή Χαν Γιούνες.

«Τα στρατεύματα των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) χτύπησαν τους τρομοκράτες και τις υποδομές της Χαμάς στην περιοχή Μπέιτ Λαχία, χρησιμοποιώντας πυρά τεθωρακισμένων και εξαπολύοντας αεροπορικά πλήγματα», προσέθεσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκτοξεύθηκαν πυρά πυροβολικού και εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιθέσεις προς το «βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας».

Στοχοθετήθηκαν τρομοκρατικοί πυρήνες, ένα τέμενος που χρησιμοποιείτο από τον Ισλαμικό Τζιχάντ ως κέντρο διοίκησης επιχειρήσεων και ένα συγκρότημα αποθήκευσης όπλων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, έγιναν στόχος υποδομές και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν από τις ναυτικές δυνάμεις της Χαμάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.