ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πάντως εμείς τα μανιτάρια τα προτιμούμε «σοτέ» και όχι πυρηνικά!

Το Ισραήλ «καθαρίζει» τη βόρεια Γάζα και πάει στη νότια: «Φύγετε γιατί θα βομβαρδίσουμε» – Πού θα πάνε εκατ. Παλαιστίνιοι;

Ποιο είναι το σχέδιο των Ισραηλινών - Τι θα γίνει με τους εκατομμύρια εκτοπισμένους

Το Ισραήλ «καθαρίζει» τη βόρεια Γάζα και πάει στη νότια: «Φύγετε γιατί θα βομβαρδίσουμε» – Πού θα πάνε εκατ. Παλαιστίνιοι;

Σε μια κίνηση που αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις προχώρησε το Ισραήλ, καθώς οι αεροπορικές του δυνάμεις πραγματοποίησαν ρίψη φυλλαδίων σε περιοχές που βρίσκονται ανατολικά της πόλης Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Γάζας, προειδοποιώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταβούν σε καταφύγια, καθώς αναμένεται να πραγματοποιηθεί σφοδρός βομβαρδισμός. 

«Για την δική σας ασφάλεια, πρέπει να εκκενώσετε άμεσα τα σπίτια σας και να κατευθυνθείτε σε γνωστά καταφύγια», έγραφαν τα φυλλάδια αναφέροντας τις συνοικίες Χουζάα, Αμπασάν, Μπανί Σουχάιλα και Αλ Καράρα.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε τρομοκράτες ή στις εγκαταστάσεις τους, εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή του και κάθε σπίτι που χρησιμοποιείται από τρομοκράτες θα στοχοθετηθεί», έγραφαν τα φυλλάδια.

Τα δύο τρίτα του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας έχουν μείνει άστεγοι εξαιτίας του πολέμου και κάθε διαθέσιμος χώρος στην Χαν Γιούνες και σε άλλες νότιες πόλεις είναι ήδη κατάμεστος.

Η κίνηση αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς μέχρι στιγμής το Ισραήλ επιχειρούσε στη βόρεια Γάζα, την οποία επί της ουσίας την έχει ισοπεδώσει και είχε ζητήσει από εκατομμύρια Παλαιστίνιους να μεταφερθούν στη νότια για την ασφάλειά τους. Πλέον ούτε στη νότια Γάζα θα υπάρχει ασφάλεια, κάτι που σημαίνει ότι οι Παλαιστίνιοι θα αναγκαστούν να φύγουν (ακόμη πιο) μαζικά από τη Γάζα και να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες. 

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Να θυμίσουμε εδώ ότι πριν από λίγες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ Μπεζαλέλ Σμότριχ, είχε υποστηρίξει:

«Καλωσορίζω την πρωτοβουλία εθελοντικής μετανάστευσης των Αράβων της Γάζας σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και για ολόκληρη την περιοχή έπειτα από 75 χρόνια προσφυγιάς, φτώχειας και κινδύνου».

Όσον αφορά την κατάσταση στη βόρεια Γάζα, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι «η Χαμάς έχει απωλέσει τον έλεγχο» στις βόρειες περιοχές, ενώ ο Στρατός του ανατίναξε και το κοινοβούλιο της Χαμάς

https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=w49V77FYYOw&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title

Nωρίτερα ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ αποκάλυψε ότι ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης είναι η κατάληψη και η κατοχή της Λωρίδας της Γάζας.

Συγκεκριμένα δήλωσε πως η χώρα του δεν μπορεί να αφήσει ένα κενό στην Λωρίδα της Γάζας, και θα πρέπει να διατηρήσει εκεί μια ισχυρή παρουσία στο εγγύς μέλλον για να εμποδίσει την επανεμφάνιση της Χαμάς.

«Αν αποσυρθούμε, τότε ποιος θα αναλάβει; Δεν μπορούμε να αφήσουμε ένα κενό. Πρέπει να σκεφτούμε τι θα είναι ο μηχανισμός· διατυπώνονται πολλές ιδέες», δήλωσε ο Χέρτσογκ σε συνέντευξή του στους Financial Times.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.pronews.gr%2F&source_ve_path=MjM4NTE&feature=emb_title
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.