ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Για ποιο λόγο η Χαμάς απελευθέρωσε και 12 Ταϊλανδούς εκτός των 13 Ισραηλινών ομήρων

Οι Ταϊλανδέζοι όμηροι δεν αναφέρονταν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Για ποιο λόγο η Χαμάς απελευθέρωσε και 12 Ταϊλανδούς εκτός των 13 Ισραηλινών ομήρων

Δώδεκα Ταϊλανδοί αφέθηκαν σήμερα (24/11) ελεύθεροι από τη Χαμάς μερικές ώρες μετά την έναρξη της εκεχειρίας με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης.

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας και το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσαν πως 12 Ταϊλανδοί όμηροι έχουν ήδη απελευθερωθεί», ανέφερε ο Σρέτα Ταβισίν στο X (πρώην Twitter). Η Χαμάς δεσμεύθηκε να απελευθερώσει 50 ομήρους με αντάλλαγμα την απελευθέρωση από το Ισραήλ 150 Παλαιστινίων κρατουμένων.

«Ξεχωριστή συμφωνία» για τους 12 Ταϊλανδούς

Αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα στη βάση μιας ξεχωριστής συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου με τη Χαμάς, δήλωσε ένας αξιωματούχος που γνώριζε για τις συνομιλίες, ο οποίος πρόσθεσε πως οι όμηροι ήταν όλοι άνδρες και δεν καλύπτονταν από τη συμφωνία για εκεχειρία με το Ισραήλ που αναφέρεται μόνο σε γυναίκες και παιδιά.

Η ξεχωριστή διαπραγματευτική γραμμή άνοιξε όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης επισκέφθηκε το Κατάρ στις 31 Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να οδηγήσει σε μια ειδική συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ταϊλανδών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Χαμάς: «Οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό» – Γιατί απελευθερώθηκαν και Ταϊλανδοί

Επίσης, δύο πηγές που πρόσκεινται στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς επιβεβαίωσαν σήμερα ότι όμηροι που απήχθησαν την 7η Οκτωβρίου παραδόθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

«Εδώ και μισή ώρα, οι όμηροι παραδόθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό, που θα τους οδηγήσει στους Αιγύπτιους» μέσω του συνοριακού σταθμού της Ράφα, κατόπιν στους Ισραηλινούς, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μία εξ αυτών των πηγών.

Οι Ισραηλινοί όμηροι «παραδόθηκαν στην αιγυπτιακή πλευρά», συμπλήρωσε η πηγή.

Επιπλέον, μια πηγή στις τάξεις της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ, επιβεβαίωσε την πληροφορία ενός δημοσιογράφου του AFP.

«Οι Ταξιαρχίες αλ Κάσαμ διεξήγαγαν την επιχείρηση (…), πρόκειται για την πρώτη ομάδα βάσει της συμφωνίας».

Επιπλέον, μια πηγή προσκείμενη στη Χαμάς επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η ισλαμιστική οργάνωση απελευθέρωσε «επίσης Ταϊλανδούς» πολίτες σήμερα, επιπροσθέτως των Ισραηλινών ομήρων, παρουσιάζοντας αυτές τις απελευθερώσεις ως μια «χειρονομία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Ταϊλανδέζοι όμηροι δεν αναφέρονταν στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, στο πλαίσιο της οποίας οι δύο πλευρές αποφάσισαν να απελευθερώσουν 50 ομήρους με αντάλλαγμα Παλαιστίνιους κρατουμένους, ωστόσο ο Ταϊλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως 12 εξ αυτών «απελευθερώθηκαν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.