ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Χαμάς απορρίπτει τη διεθνή έκκληση: «Μόνο αν λήξει ο πόλεμος θα απελευθερωθούν οι όμηροι»

«Η πίεση των ΗΠΑ δεν έχει αξία»

H Χαμάς απορρίπτει τη διεθνή έκκληση: «Μόνο αν λήξει ο πόλεμος θα απελευθερωθούν οι όμηροι»

Η Χαμάς απάντησε αρνητικά στην κοινή έκκληση 18 κρατών, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, για την απελευθέρωση των ομήρων.

Η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση επανέλαβε ότι δεν προτίθεται να απελευθερώσει ομήρους χωρίς να λήξει ο πόλεμος, προσθέτοντας μάλιστα ότι η πίεση των ΗΠΑ «δεν έχει αξία».

Η Χαμάς υπενθύμισε το αίτημά της προς το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο στη Γάζα ως μέρος οποιασδήποτε συμφωνίας για την απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται εκεί, με τον Σάμι Αμπού Ζούχρι, ανώτερο στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης, να λέει στο Reuters ότι η πίεση των ΗΠΑ στη Χαμάς «δεν έχει αξία».

«Καλούμε για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα για πάνω από 200 ημέρες τώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση των χωρών την Τετάρτη, την οποία ένας Αμερικανός αξιωματούχος χαρακτήρισε μια εντυπωσιακή επίδειξη ομοφωνίας.

Οι 18 χώρες έχουν όλες πολίτες που κρατά ομήρους η Χαμάς έξι μήνες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, στην οποία σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η τύχη των ομήρων και του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, οι οποίοι προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο, αποτελεί διεθνή ανησυχία», επισημαίνεται στο κείμενο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.