Η Daily Mail επικαλείται ισραηλινό επιχειρηματία που δηλώνει ότι ο Σ.Σοϊγκού υπέστη «καρδιακή προσβολή από μη φυσικά αίτια»

Τι αναφέρει το δημοσίευμα των Βρετανών

Η Daily Mail επικαλείται ισραηλινό επιχειρηματία που δηλώνει ότι ο Σ.Σοϊγκού υπέστη «καρδιακή προσβολή από μη φυσικά αίτια»

Σοβαρή καρδιακή προσβολή που ωστόσο δεν προκλήθηκε από φυσικά αίτια, φέρεται ότι υπέστη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με την Daily Mail που επικαλείται μαρτυρία  από  Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία. 

Ο Σοϊγκού, 66 ετών σήμερα, θεωρείται ότι βρίσκεται τώρα στην εντατική. Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Λεονίντ Νεβζλίν, υπέστη ένα έμφραγμα που «δεν θα μπορούσε να συμβεί από φυσικά αίτια», υποδηλώνοντας ότι ο πρώην στενός σύμμαχος του Πούτιν ενδέχεται να έπεσε θύμα απόπειρας δολοφονίας με εντολή του αφεντικού του.

Βέβαια ο  Σοϊγκού εθεάθη χθες σε τηλεδιάσκεψη με τον Πούτιν και άλλους υπουργούς, με θέμα την ανάπτυξη της Αρκτικής.

Ο Νεβζλίν, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και ανώτατο στέλεχος στον τομέα του πετρελαίου, είναι ένας από τους Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα το 2003, όταν τέθηκαν στο στόχαστρο του Κρεμλίνου, επειδή ο Πούτιν αποφάσισε να πάρει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos.

Ερήμην καταδικάστηκε σε ισόβια το 2008 και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνείται το ρωσικό του διαβατήριο, δηλώνοντας πως «ό,τι αγγίζει ο Πούτιν, πεθαίνει»

Επικαλούμενος πηγές στη Μόσχα, ο Νεβζλίν δήλωσε σήμερα: «Ο Σοϊγκού είναι εκτός παιχνιδιού και μπορεί να μείνει ανάπηρος, εάν επιζήσει. Φήμες λένε ότι υπέστη καρδιακή προσβολή, που θα μπορούσε να μην οφείλεται σε φυσικά αίτια».

Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι 20 Ρώσοι στρατηγοί που έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται για υπεξαίρεση έως και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να δοθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Νεβζλίν, όλα τα στελέχη στα κεντρικά γραφεία είχαν συλληφθεί και διέθεταν κεφάλαια που προορίζονταν να στηρίξουν τους «Ρώσους απελευθερωτές» της Ουκρανίας από το 2014, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

«Θα συμφωνήσουμε με το συμπέρασμα ότι ο Πούτιν δεν έχει ενημερωθεί πλήρως από το υπουργείο Άμυνάς του, για κάθε βήμα τον τελευταίο μήνα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Ο Σοϊγκού διορίστηκε υπουργός Άμυνας της Ρωσίας το 2012 και ήταν ένας από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν την τελευταία δεκαετία. Οι δυο τους μάλιστα έκαναν τακτικά μαζί διακοπές και θεωρείται ότι είχαν μια στενή προσωπική φιλία, έξω από τις θέσεις που κατείχαν.

Ο Νεβζλίν υποστήριξε επίσης ότι το Κρεμλίνο έχει ήδη ξεκινήσει ποινική διαδικασία κατά του πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργού Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, που ήταν ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους που επέκριναν τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του παραιτήθηκε από επικεφαλής του ινστιτούτου επιστήμης και τεχνολογίας Skolkovo, καθώς κατηγορήθηκε ως προδότης.

Σύμφωνα με τον Ρωσοϊσραηλινό επιχειρηματία, αναμένεται ότι θα καταθέσει ενάντια σε συναδέλφους και φίλους του, ενώ επικαλούμενος πηγές από τη ρωσική υπηρεσία πληροφοριών, εάν δεν προβεί σε διακανονισμό με τις ανακριτικές αρχές θα μεταφερθεί σε κάποιο κέντρο κράτησης.

Πριν τη διαφυγή του στο Ισραήλ για να γλιτώσει τις διώξεις του Κρεμλίνου το 2003, ο Λεονίντ Νεβζλίν ήταν ένας εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της Ρωσίας, που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη ρωσική μετάβαση από τον κομμουνισμό στην οικονομία της αγοράς, μετά και τη διάλυση της ΕΣΣΔ. To 2003 και το 2004 ήταν στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά την καταδίκη του σε ισόβια, το 2008, ο Νεβζλίν έγινε ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Κρεμλίνου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.