ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Χιλιάδες Άραβες εθελοντές σπεύδουν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων: «Χρωστάμε στη Μόσχα»

Η Ρωσία τους επιτρέπει να πολεμήσουν στην Ουκρανία - Περίπου 16.000 εθελοντές δηλώνουν έτοιμοι

Χιλιάδες Άραβες εθελοντές σπεύδουν στην Ουκρανία στο πλευρό των Ρώσων: «Χρωστάμε στη Μόσχα»

Χιλιάδες Άραβες εθελοντές ετοιμάζονται να σπεύσουν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων, καθώς πλέον ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι θέλει να επιτρέψει σε εθελοντές να πολεμήσουν εναντίον των ουκρανικών δυνάμεων και ενέκρινε την παράδοση των κατασχεθέντων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία μαχητές.

Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου υπάρχουν περίπου 16.000 έτοιμοι εθελοντές στη Μέση Ανατολή. Αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Συρία, αλλά και από την Αίγυπτο και το Ιράκ. Οι Σύριοι αισθάνονται ευγνώμονες για τη διάσωση τους από τη Ρωσία στον εμφύλιο πόλεμο και από την αναχαίτηση του ISIS.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το Κίεβο (με τη στήριξη των ΗΠΑ) έχει προσλάβει ήδη μισθοφόρους για να πολεμήσουν τους Ρώσους με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο μισθός είναι 1.000-3.000 ευρώ την ημέρα. Η σημαντική διαφορά είναι ότι οι Άραβες που θα πολεμήσουν στο πλευρό των Ρώσων θα είναι εθελοντές.

Παράλληλα ο Σεργκέι Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αντιαρματικών συστημάτων αμερικανικής κατασκευής, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια τέτοια ιδέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το defencenet.ru, αυτά τα όπλα είναι τα όπλα που έχει στείλει η Δύση στο καθεστώς του Κιέβου και πλέον έχουν πέσει στα χέρια της Μόσχας.

Είπε επίσης ότι θα πρέπει να επιτραπεί να έρθουν, σε όσους θέλουν να πολεμήσουν εθελοντικά με τους ρωσόφωνους αυτονομιστές.

Οι εθελοντές που επιθυμούν να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς μπορούν να διευκολυνθούν να φτάσουν στην περιοχή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εάν υπάρχουν άνθρωποι που επιθυμούν να πάνε εκεί και να βοηθήσουν τον λαό του Ντονμπάς ως εθελοντές, ειδικά δωρεάν, λοιπόν, θα πρέπει να ικανοποιήσουμε την επιθυμία τους και να τους βοηθήσουμε να φτάσουν στη ζώνη μάχης», δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.