ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ρώσοι «ισοπέδωσαν» ΝΑΤΟϊκά κέντρα και αποθήκες οπλισμού σε Λβιβ, Κίεβο και Νικολάεφ

Ένας ρωσικός πύραυλος πέρασε από τον πολωνικό εναέριο χώρο πριν πάει στο στόχο του!

Οι Ρώσοι «ισοπέδωσαν» ΝΑΤΟϊκά κέντρα και αποθήκες οπλισμού σε Λβιβ, Κίεβο και Νικολάεφ

Επιβεβαιώθηκαν οι χθεσινές αναφορές για μαζική απογείωση ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών και συγκεκριμένα, 14 Tu-95MS και  12 Tu-22M3 εξοπλισμένων με πυραύλους cruise Kh-101 και Kh-22, καθώς τα συγκεκριμένα αεροσκάφη προχώρησαν σε ισοπεδωτικούς βομβαρδισμούς στο Κίεβο, στο Λβιβ και στο Νικολάεφ.

Κατά τη διάρκεια του νυχτερινού βομβαρδισμού εκτοξεύτυκαν 29 πύραυλοι cruise X-101/X-555 από 14 αεροσκάφη Tu-95MS VKS και άγνωστος αριθμός πυραύλων (επίσης cruise) από τα 12 Tu-22M3, ενώ χρησιμοποιήθηκαν  και 28 επιθετικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Geran-2.

Τα κύρια πλήγματα έλαβαν χώρα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις κοντά στην πόλη Λβιβ, όπως και σε αντίστοιχες εγκαταστάσεις του Κιέβου, όπου θεωρείται ότι διέμεναν ΝΑΤΟϊκοί στρατιωτικοί και φυλασσόντουσαν πύραυλοι cruise SCALP και Storm Shadow.

Αναφέρεται επίσης ότι τουλάχιστον δύο βομβαρδιστικά κρούσης Su-24M της ουκρανικής Αεροπορίας καταστράφηκαν σε στρατιωτικά αεροδρόμια στην περιοχή Νικολάεφ.

Αυτά τα αεροσκάφη είναι οι κύριοι φορείς των πυραύλων Storm Shadow και SCALP EG, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τις επιθέσεις στην Κριμαία.

Στο Λβιβ οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη Στρύγια, η οποία είναι ένα από τα κύρια σημεία μεταφόρτωσης μέσω των οποίων το ΝΑΤΟ προμηθεύει την Ουκρανία με όπλα, εξοπλισμό και πιθανώς στρατιώτες.

Η πόλη έχει ένα αεροδρόμιο όπου θα μπορούσαν να σταθμεύουν τα περιβόητα μαχητικά αεροσκάφη F-16.

Κοντά στο αεροδρόμιο υπήρχε κάποιο είδος εκπαιδευτικού κέντρου όπου βρίσκονταν δεκάδες Δυτικοί εκπαιδευτές.

Η πόλη βρίσκεται στα σύνορα με την Πολωνία και πύραυλοι και UAV έκαναν ελιγμούς πολύ κοντά στον εναέριο χώρο της ΕΕ.

Οι Πολωνοί λένε ότι ένας από τους ρωσικούς πυραύλους πέταξε στην περιοχή της πόλης Οσερντόου (επαρχία Λούμπλιν), αλλά παρέμεινε στον πολωνικό εναέριο χώρο για μόνο 39 δευτερόλεπτα πριν συνεχίσει προς τον στόχο του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.