Η Wagner έστειλε μαζί με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους και τα πτώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου που σκοτώθηκαν στο Μπακχμούτ

Το βίντεο που δημοσίευσε η Wagner

Η Wagner έστειλε μαζί με τους Ουκρανούς αιχμαλώτους και τα πτώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου που σκοτώθηκαν στο Μπακχμούτ

Η ρωσική ομάδα Wagner ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στείλει στις πατρίδες τους τα πτώματα ενός Αμερικανού ο οποίος σκοτώθηκε σε μάχες στο Μπακχμούτ και ενός Τούρκου πολίτη που βρέθηκε νεκρός έπειτα από την ανατίναξη ενός κτιρίου.

Σε ένα βίντεο διακρίνονται στρατιώτες της Wagner να καρφώνουν δύο ξύλινα φέρετρα και στη συνέχεια να τυλίγουν το ένα με την αστερόεσσα και το δεύτερο με μια κόκκινη, τουρκική σημαία.

«Επιστρέφουμε τα σώματα ενός Αμερικανού και ενός Τούρκου, μαζί με τους αιχμαλώτους» ανέφερε ο ιδρυτής της οργάνωσης, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Αμερικανός σκοτώθηκε στις μάχες στο Μπακχμούτ. Ο Τούρκος βρέθηκε νεκρός μαζί με μια γυναίκα, επίσης τουρκικής καταγωγής, στα ερείπια ενός κτιρίου που ανατίναξαν οι ουκρανικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με τον Πριγκόζιν. Τα λείψανα της γυναίκας δεν στάθηκε δυνατό να ανακτηθούν, διευκρίνισε.

Σύμφωνα με τη Wagner, ο Αμερικανός ήταν ο πρώην στρατιώτης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων Νίκολας Μέιμερ.

Ο απολογισμός της μάχης για την κατάληψη της Wagner ήταν τεράστιος. Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε ότι σκοτώθηκαν περισσότεροι στρατιώτες στη μάχη αυτή απ’ όσοι στον 10ετή πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν (1979-89). Είπε ότι η Ουκρανία μετρά 50.000-70.000 τραυματίες και 50.000 νεκρούς και ότι στον πόλεμο έχουν σκοτωθεί συνολικά 20.000 δικοί του.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι η Ρωσία είχε συνολικά 100.000 απώλειες στο Μπακχμούτ – τουλάχιστον 20.000 νεκρούς και 80.000 τραυματίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ούτε η Ρωσία ούτε η Ουκρανία ανακοινώνουν τις απώλειές τους. Το Κίεβο λέει πάντως ότι οι ρωσικές απώλειες είναι κατά πολύ μεγαλύτερες από της ουκρανικής πλευράς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.