ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο γυναίκες ομήρους – Παραδόθηκαν στο ισραηλινό Στρατό (βίντεο)

«Και άλλοι Ισραηλινοί όμηροι θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό μέσα στις επόμενες ώρες» τόνισε ο ισραηλινός Στρατός

Η Χαμάς απελευθέρωσε δύο γυναίκες ομήρους – Παραδόθηκαν στο ισραηλινό Στρατό (βίντεο)

Δυο γυναίκες 21 και 40 ετών απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς και παραδόθηκαν στον ισραηλινό Στρατό (IDF).

Ο λόγος γίνεται για την 21χρονη Μία Σεμ και τη 40χρονη Αμίτ Σόσνα, οι οποίες θα μεταφερθούν στην αεροπορική βάση του Χατζερίμ και από εκεί, θα κινήσουν οι διαδικασίες για να επανενωθούν με τους δικούς τους ανθρώπους.

Η Αμίτ Σόσνα είχε μετακομίσει στο κιμπούτζ Κφαρ Άζα τον περασμένο χρόνο. Στις 7 Οκτωβρίου έγραφε στους γονείς της ότι κρύβεται σε μια ντουλάπα στο υπόγειο του σπιτιού της για να σωθεί από τους άντρες της Χαμάς. Αρχικά αναγνωρίστηκε ως αγνοούμενη και αργότερα μαθεύτηκε ότι είχε απαχθεί.

Η Μία Σεμ, η οποία έχει και γαλλική υπηκοότητα, απήχθη από το ρέιβ πάρτι «Supernova». Σύμφωνα με τις αναφορές, η Μία, η οποία εργάζεται ως καλλιτέχνης τατουάζ, προσπάθησε να διαφύγει στις 7 Οκτωβρίου από το πάρτι με τους φίλους της και τραυματίστηκε από τα πυρά των τρομοκρατών, πριν συλληφθεί και απαχθεί. Ήταν η πρώτη απαχθείσα που εμφανίστηκε σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε η Χαμάς τον περασμένο μήνα, στο οποίο φαίνεται να δέχεται ιατρική περίθαλψη.

Ο πατέρας της Μία, Ντέιβιντ Σεμ μίλησε στο News 12, λίγο μετά την απελευθέρωση της κόρης του, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του γι’ αυτή την εξέλιξη: «Με ενημέρωσαν από το στρατό… Παραλίγο να πάθω καρδιακή προσβολή… Σήμερα ζω την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου και σας λέω ότι όλοι οι απαχθέντες θα επιστρέψουν, είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Ήμουν δύο μήνες μακριά από όλους. Είναι τρομερά παράξενο, θα μπορούσαν να την είχαν σκοτώσει, ήρθαν να την σκοτώσουν, αλλά τελικά την πήραν και την κράτησαν», ενώ είπε, ακόμα, ότι η γαλλική κυβέρνηση κατέβαλε παρασκηνιακές προσπάθειες για την επιστροφή της κόρης του, η οποία έχει και τη γαλλική υπηκοότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, από την Παρασκευή, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα απελευθερώνει περίπου δέκα ομήρους κάθε μέρα και το Ισραήλ αποφυλακίζει τριπλάσιο αριθμό Παλαιστίνιων κρατουμένων από ισραηλινές φυλακές. «Και άλλοι Ισραηλινοί όμηροι θα παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό μέσα στις επόμενες ώρες», τόνισε ο ισραηλινός Στρατός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.