ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ιορδανία: «Όχι» στον διαχωρισμό της Δυτικής Όχθης από τη Γάζα

Τι δήλωσε ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄

Ιορδανία: «Όχι» στον διαχωρισμό της Δυτικής Όχθης από τη Γάζα

Την αντίθεσή του με κάθε προσπάθεια διαχωρισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τη Γάζα εξέφρασε ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση που εξέδωσε η βασιλική αυλή της Ιορδανίας, ο βασιλιάς Αμπντάλα Β΄ έστειλε επιστολή στον πρέσβη Τσέικ Νιάνγκ, πρόεδρο της Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την άσκηση των αναφαίρετων δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού Λαού (CEIRPP), με την ευκαιρία της «Ημέρας Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό στις 29 Νοεμβρίου».

«Ο πόλεμος κατά της Γάζας, ο οποίος έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων αθώων ανθρώπων, πρέπει να σταματήσει», αναφέρει ο βασιλιάς Αμπντάλα στην επιστολή του, υπενθυμίζοντας ότι οι αβρααμικές θρησκείες και οι κοινές ανθρώπινες αξίες απορρίπτουν σταθερά τη δολοφονία και την τρομοκράτηση αμάχων.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα προειδοποίησε ότι το Ισραήλ αψηφά το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο συνεχίζοντας τα εγκλήματά του στη Γάζα, τα οποία θα οδηγήσουν σε μια δίνη βίας και καταστροφής στην περιοχή, ακόμη και στον κόσμο.

Όσον αφορά την κατάσταση στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας δήλωσε ότι «η αποτρόπαια επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και οι παράνομες ενέργειές του στη Δυτική Όχθη αποτελούν παραβίαση των ανθρώπινων αξιών και του δικαιώματος στη ζωή. Η στέρηση του νερού, των τροφίμων, των φαρμάκων και του ηλεκτρικού ρεύματος από τους κατοίκους της Γάζας είναι ένα έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αποσιωπηθεί».

Συνεχίζοντας ο Ιορδανός μονάρχης σημείωσε ότι «η συνέχιση αυτών των εγκλημάτων θα αυξήσει εκθετικά την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή. Μπροστά σε αυτή τη βάναυση επίθεση κατά της ανθρωπότητας, οι διεθνείς και ανθρωπιστικές οργανώσεις πρέπει να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την παροχή βοήθειας σε όλες τις επιχειρησιακές περιοχές της Γάζας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ιορδανία απορρίπτει την εκ νέου κατάληψη από τους κατακτητές τμημάτων της Γάζας ή τη δημιουργία ζωνών διαχωρισμού και τον διαχωρισμό της Δυτικής Όχθης από τη Γάζα», κατέληξε στην επιστολή του ο βασιλιάς Αμπντάλα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.