ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ισραήλ: Επίθεση της Χεζμπολάχ στη βάση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο όρος Μερόν

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε βαριά πυραυλική επίθεση στον απόηχο της επιδρομής στη Ράφα

Ισραήλ: Επίθεση της Χεζμπολάχ στη βάση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στο όρος Μερόν

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε μεγάλη πυραυλική επίθεση σε βάση ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του Ισραήλ στο όρος Μερόν, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε δύο ραντάρ και άλλες κρίσιμες υποδομές της βάσης.

Η επίθεση περιλάμβανε την εκτόξευση δεκάδων ρουκετών και αντιαρματικών πυραύλων από το νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από την επίθεση, δείχνοντας τις ζημιές που προκάλεσαν οι πύραυλοι στις ραντάρ εγκαταστάσεις της βάσης.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ως αντίποινα για την πρόσφατη δολοφονία του αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς, Σαλέχ αλ-Αρούρι, στη Βηρυτό​.

Παρά τις σημαντικές ζημιές, το Ισραήλ διαβεβαίωσε ότι τα συστήματα εναέριας άμυνας του συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, χάρη στις εφεδρικές δομές που υπάρχουν.

Αμέσως μετά την επίθεση, το Ισραήλ απάντησε με αεροπορικές επιθέσεις σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, προκαλώντας απώλειες μεταξύ των μαχητών της οργάνωσης και καταστρέφοντας υποδομές της​.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.