ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Ισραηλινός Στρατός: «Η Χαμάς “έσπασε” την εκεχειρία – Τραυματίστηκαν στρατιώτες μας»

Νωρίτερα ένα ισραηλινό άρμα μάχης έβαλλε κατά συνοικίας στη Γάζα

Ισραηλινός Στρατός: «Η Χαμάς “έσπασε” την εκεχειρία – Τραυματίστηκαν στρατιώτες μας»

Ο Στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι άνδρες της Χαμάς «έσπασαν» την εκεχειρία και τραυμάτισαν στρατιώτες μετά από ανταλλαγή πυρών στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ειδικότερα, ο ισραηλινός Στρατός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν πυρά στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στο Telegram, αναφέρει: «Την τελευταία ώρα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν δίπλα σε στρατεύματα των IDF σε δύο διαφορετικές τοποθεσίες στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, παραβιάζοντας το πλαίσιο της επιχειρησιακής παύσης. Σε μία από τις τοποθεσίες, οι τρομοκράτες άνοιξαν επίσης πυρ εναντίον των στρατευμάτων, τα οποία απάντησαν με πυρά.

Ορισμένοι στρατιώτες τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τη διάρκεια των περιστατικών. Και στα δύο περιστατικά, τα στρατεύματα βρίσκονταν σε θέσεις σύμφωνα με το πλαίσιο της επιχειρησιακής παύσης».

Οι ισχυρισμοί δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα, γράφει ο Guardian.

Νωρίτερα, δημοσιογράφος του AFP ανέφερε ότι είδε ένα ισραηλινό τανκ να ρίχνει βολές τουλάχιστον τρεις φορές στη συνοικία Sheikh Radwan της πόλης της Γάζας, καθώς οι Παλαιστίνιοι προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν την ανάπαυλα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Το Reuters μεταδίδει ότι εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων δήλωσε για το περιστατικό αυτό: «Αφού οι ύποπτοι πλησίασαν τα στρατεύματα των IDF, ένα άρμα των IDF έριξε μια προειδοποιητική βολή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου ανέφεραν επίσης ότι μια ισραηλινή οβίδα προσγειώθηκε στην πλευρά του Λιβάνου της μπλε γραμμής που χάραξε ο ΟΗΕ και χωρίζει το Ισραήλ από τον Λίβανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.