ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ισραηλινός Στρατός: Κατέστρεψε σπίτι Παλαιστίνιου που κατηγορείται για συνέργεια στον φόνο τεσσάρων Ισραηλινών

«Τα μέλη της οικογένειας απομακρύνθηκαν από το κτίριο και στη συνέχεια υπήρξε έκρηξη στον δεύτερο όροφο»

Ισραηλινός Στρατός: Κατέστρεψε σπίτι Παλαιστίνιου που κατηγορείται για συνέργεια στον φόνο τεσσάρων Ισραηλινών

Ο ισραηλινός στρατός, τα ξημερώματα της Τετάρτης, κατέστρεψε το σπίτι ενός Παλαιστίνιου που κατηγορείται για συνέργεια στον φόνο τεσσάρων Ισραηλινών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τον Ιούνιο.

«Σημαντική δύναμη του Στρατού κατοχής εισέβαλε στο χωριό πριν τα μεσάνυκτα και περικύκλωσε» το σπίτι του Μπάσιλ Σεχαντέχ, δήλωσε ο Άντελ αλ Άμερ γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του Ουρίφ, νοτιοδυτικά της Ναμπλούς.

«Τα μέλη της οικογένειας απομακρύνθηκαν από το κτίριο και στη συνέχεια υπήρξε έκρηξη στον δεύτερο όροφο», πρόσθεσε.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις αποσύρθηκαν από το χωριό περίπου στις 03:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) μετά την έκρηξη και δεν υπήρξαν συγκρούσεις, τραυματίες ή συλλήψεις», εξήγησε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την επιχείρηση.

Ο Μπάσιλ Σεχαντέχ συνελήφθη από τις ισραηλινές δυνάμεις στις 21 Ιουνίου επειδή βοήθησε δύο Παλαιστίνιους που κατηγορούνται ότι την ίδια ημέρα άνοιξαν πυρ σε βενζινάδικο με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τέσσερις Ισραηλινούς.

Οι δύο δράστες της επίθεσης έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων.

Το Ισραήλ καταστρέφει συχνά τα σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για μια αποτρεπτική πολιτική, όμως οι επικριτές της την καταγγέλλουν ως συλλογική τιμωρία που επηρεάζει ολόκληρες οικογένειες οι οποίες μένουν άστεγες.

Η βία στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχει οξυνθεί από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου. Έκτοτε περισσότεροι από 360 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Δυτική Όχθη, περιοχή την οποία κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Δίπλα τους ζουν περίπου 490.000 Εβραίοι έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται παράνομοι με βάση το διεθνές δίκαιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.