ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισραηλινός υπουργός Αμιχάι Ελιγιάχου: «Ο Στρατός έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας»!

Ο Μ.Νετανιάχου ανέφερε πως είναι «εκτός πραγματικότητας» και τον απέκλεισε από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις

Ισραηλινός υπουργός Αμιχάι Ελιγιάχου: «Ο Στρατός έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα στη Λωρίδα της Γάζας»!

Ο Ισραηλινός υπουργός Υποθέσεων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, Αμιχάι Ελιγιάχου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, προχώρησε σε μία πολύ ανησυχητική δήλωση, λέγοντας ότι ο Στρατός της χώρας «έχει την επιλογή να ρίξει ατομική βόμβα» στη Λωρίδα της Γάζας.

Η δήλωση αυτή από μόνη της είναι ανησυχητική, καθώς το Ισραήλ μπορεί να μην παραδέχτηκε ποτέ επισήμως ότι διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο, αλλά άπαντες γνωρίζουν ότι αυτή είναι η πραγματικότητα.

Μάλιστα το ισραηλινό δόγμα αποδέχεται την χρήση του πυρηνικού οπλοστασίου στην περίπτωση που κινδυνέψει ύπαρξη του εβραϊκού κράτους.

Το Ισραήλ λόγω της μικρής του έκτασης δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε μία μάχη καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημάνει την κατάλυση του ως χώρας.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προχώρησε στην ανάπτυξη, κατασκευή και απόκτηση πυρηνικών όπλων.

Να σημειωθεί πως ο Αμιχάι Ελιγιάχου δεν συμμετέχει στο Πολεμικό Συμβούλιο, στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας του Ισραήλ και πως το χαρτοφυλάκιό του δεν αφορά άμεσες κυβερνητικές αποφάσεις της Κνεσέτ, ενώ ο ίδιος έχει παραιτηθεί από το αξίωμά του ως βουλευτής.

Ωστόσο, οι δηλώσεις του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση και ακόμα και ο Μ.Νετανιάχου τόνισε ότι ο  υπουργός είναι «εκτός πραγματικότητας» και τον απέκλεισε επ’ αόριστον από όλες τις μελλοντικές κυβερνητικές συσκέψεις.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, δήλωσε ότι πρόκειται για ένα «φρικιαστικό και τρελό σχόλιο από έναν ανεύθυνο υπουργό» και ότι «ο Νετανιάχου πρέπει να τον απολύσει σήμερα το πρωί κιόλας».

Οι δηλώσεις περί ατομικής βόμβας δεν ήταν οι μοναδικές που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ο Αμιχάι Ελιγιάχου συνέχισε το λέγοντας ότι «η Γάζα δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» και οποιαδήποτε πιθανότητα σύστασης ενός κράτους με την παλαιστινιακή σημαία «δεν θα έπρεπε να έχει κανένα δικαίωμα σε αυτή τη Γη».

Ερωτηθείς για την τύχη των Παλαιστινίων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, ο Αμιχάι Ελιγιάχου δήλωσε ότι «μπορούν να πάνε να ζήσουν στην Ιρλανδία ή στις ερήμους αν θέλουν. Τα τέρατα της Γάζας θα πρέπει να βρουν μια λύση μόνοι τους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.