Καναδάς: Eπιβάλλει κυρώσεις στις κόρες του B.Πούτιν και την οικογένεια του Σ.Λαβρόφ

Ο νέος γύρος κυρώσεων προβλέπει δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση συνδιαλλαγών

Καναδάς: Eπιβάλλει κυρώσεις στις κόρες του B.Πούτιν και την οικογένεια του Σ.Λαβρόφ

Κυρώσεις στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν επέβαλε σήμερα ο Καναδάς, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών λόγω της επέμβασης στην Ουκρανία.

Οι νέες κυρώσεις της Οτάβας αφορούν 14 «στενούς συνεργάτες», μεταξύ αυτών τις δύο κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν, τη σύζυγο και την κόρη του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ, όπως και Ρώσους επιχειρηματίες και μέλη των οικογενειών τους.

«Ο Καναδάς θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να καταστήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τους συνεργάτες του υπόλογους για την εμπλοκή τους στην επέμβαση στην Ουκρανία», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μελανί Ζολί, σε ένα δελτίο τύπου.

Η Μαρία Βορόντσοβα και η Κατερίνα Τιχόνοβα, που γεννήθηκαν το 1985 και το 1986 αντίστοιχα και σε βάρος των οποίων έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι οι κόρες του Βλαντίμιρ Πούτιν και της πρώην συζύγου του Λιουντμίλα.

Η σύζυγος του Σεργκέι Λαβρόφ, Μαρία Λαβρόβα, όπως και η κόρη του Εκατερίνα Βινοκούροβα, βρίσκονται επίσης στον κατάλογο των προσώπων που στοχοθετούνται από αυτόν τον νέο γύρο καναδικών κυρώσεων, ο οποίος προβλέπει τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, την απαγόρευση των συνδιαλλαγών όπως και την αδυναμία να ταξιδέψουν στον Καναδά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.