ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Mαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε Κίεβο, Οδησσό, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Σούμι, Νικολάεφ και Λβιβ διαλύουν τις ενεργειακές υποδομές

Black out σε Οδησσό και Χάρκοβο - Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου

Mαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε Κίεβο, Οδησσό, Ντνίπρο, Χάρκοβο, Σούμι, Νικολάεφ και Λβιβ διαλύουν τις ενεργειακές υποδομές

Μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα σε Χάρκοβο, Κίεβο, Οδησσό, Ντνίπρο, Χερσώνα, Σούμι, Νικολάεφ και Λβιβ βρίσκονται σε εξέλιξη από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Οι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτυπούν ανελέητα τις ενεργειακές υποδομές. Χάρκοβο και Οδησσός αυτή την στιγμή δεν διαθέτουν ηλεκτροδότηση.

Ισχυρές εκρήξεις σημειώνονται στο κέντρο του Κιέβου και συγκεκριμένα στις συνοικίες Σβιατοσίνσκι και Σεβτσενκόβσκι.

Το 15% της πόλης δεν διαθέτει πλέον ηλεκτροδότηση. Οι βομβαρδισμοί ήδη διαρκούν 6 ώρες!

Εκτεταμένες ζημιές έχει υποστεί και το δίκτυο ηλεκτροδότησης του Λβιβ.

https://twitter.com/RakanSlmaan/status/1633671518742781952

Tα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν και με πυραύλους Iscander εκτός από πυραύλους cruise οι οποίοι έκαναν την επανεμφάνισή τους μετά από αρκετό καιρό.

Οι Ρώσοι είχαν κάνει ένα «διάλειμμα» καθώς είχαν χρησιμοποιηθεί εκτενώς σε προηγούμενους βομβαρδισμούς και το απόθεμα είχε πέσει κάτω από το 30% του αρχικού αποθέματος που ήταν το όριο ασφαλείας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ακριβό στην παραγωγή βλήμα καθώς ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες σε ότι αφορά την αποφυγή αντιβληματικών πυραύλων.

Κατασκευάστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες επιπλέον 100 βλήματα τα οποία έχουν παραδοθεί και μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έχουν παραδοθεί επιπλέον 100 μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι πλέον χρησιμοποιούνται κατά μεγάλων και σκληρών στόχων και έχουν αντικατασταθεί σε ποσοστό 70% των αποστολών από επιθετικά drones της μεγάλης κατηγορίας που εξασφαλίζουν ακρίβεια ακτίνα δράσης αν και φέρουν σαφώς μικρότερο εκρηκτικό φορτίο.

Η διαφορά όμως στο αποτέλεσμα είναι ότι οι Iscander έχουν ένα κυκλικό σφάλμα της τάξης των 100 μέτρων και γι αυτό απαιτείται μεγάλη εκρηκτική κεφαλή ενώ τα UAV, έχουν κυκλικό σφάλμα της τάξης των 5 μέτρων.

Εκτός των πυραύλων Ιscander οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν και drone καμικάζι Geran-2.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εξαπολύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες ρωσικά πλήγματα στις περιφέρειες του Χαρκόβου και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία.

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» της Χαρκίβ, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Στην περιφέρεια της Οδησσού, ο αξιωματούχος Μαξίμ Μαρτσένκο ανέφερε πως «πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή ενεργειακή υποδομή και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών», μιλώντας για «μαζικό πυραυλικό πλήγμα».

https://twitter.com/RakanSlmaan/status/1633676218443628544

https://twitter.com/RakanSlmaan/status/1633682202343927809

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.