ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Μετά τις σφοδρές απώλειες οι Ουκρανοί έφτασαν στα περίχωρα του Ρομποτίνο – Ανακοίνωσαν «μερική» προώθηση

Κερδισμένα εδάφη στο μέτωπο της Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το Κίεβο

Μετά τις σφοδρές απώλειες οι Ουκρανοί έφτασαν στα περίχωρα του Ρομποτίνο – Ανακοίνωσαν «μερική» προώθηση

Μετά από πολλές εβδομάδες σφοδρών μαχών, οι οποίες οδήγησαν σε μεγάλες απώλειες για τους Ουκρανούς, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατάφεραν να πλησιάσουν στο Ρομποτίνο που βρίσκεται στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, το οποίο θεωρούν πολύ σημαντικό ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να φτάσουν στην Μελιτόπολη. 

Όπως αναφέρει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) οι Ουκρανοί κατάφεραν να προωθηθούν στα δυτικά της περιφέρειας Ζαπορίζια, ενώ οι επιχειρήσεις αντεπίθεσης συνεχίζονται σε τουλάχιστον τρεις τομείς του μετώπου.

Η ίδια πηγή επικαλείται βίντεο με γεωεντοπισμό που έδειχνε τα στρατεύματα του Κιέβου να έχουν φτάσει στα περίχωρα του χωριού Ρομποτίνο, αν και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν τεθεί υπό έλεγχό τους, καθώς οι μάχες συνεχίζονται.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για μια περιοχή στην οποία τις προηγούμενες εβδομάδες διεξήχθησαν πολλές μάχες, με τους Ουκρανούς να χάνουν χιλιάδες άνδρες και πολλά άρματα μάχης, στην προσπάθειά τους να την καταλάβουν. 

Στην περιοχή επιχειρεί η 7η αεροπορική μεραρχία της ρωσικής φρουράς (VDV) και Τσετσένοι μαχητές, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, οι οποίες παραδέχονται ότι οι Ουκρανοί κατάφεραν να προωθησούν, αν και σημειώνουν ότι τα «κέρδη είναι περιορισμένα».

Από την πλευρά του το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε «μερική επιτυχία» γύρω από το Ρομποτίνο και σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις οχυρώνουν το έδαφος που κατάφεραν να καταλάβουν, καθώς δέχονται πυρά από τους Ρώσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κύρια ουκρανική αντεπίθεση ωθείται νότια προς τη Μελιτόπολη και το Μπερντιάνσκ, αλλά αντιμετωπίζει σθεναρή αντίσταση από τις καλά οχυρωμένες και ναρκοθετημένες ρωσικές αμυντικές γραμμές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.