ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

ΜΚΟ Human Rights Watch: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χρησιμοποιεί τη λιμοκτονία των αμάχων ως τεχνική πολέμου»

«Ο ισραηλινός στρατός αποκλείει εσκεμμένα την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε τρόφιμα και σε καύσιμα», υποστηρίζει η ΜΚΟ

ΜΚΟ Human Rights Watch: Κατηγορεί το Ισραήλ ότι «χρησιμοποιεί τη λιμοκτονία των αμάχων ως τεχνική πολέμου»

Ενώ οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Μέση Ανατολή συνεχίζονται, η ΜΚΟ Human Rights Watch κατηγογεί την κυβέρνηση του Ισραήλ ότι αφήνει σκόπιμα να λιμοκτονήσουν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα.

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ χρησιμοποιεί τη λιμοκτονία των αμάχων ως τεχνική πολέμου στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, το οποίο αποτελεί έγκλημα πολέμου», ανέφερε σε έκθεσή της η ΜΚΟ, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.

«Ο ισραηλινός στρατός αποκλείει εσκεμμένα την πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε τρόφιμα και σε καύσιμα, παρεμποδίζοντας σκόπιμα την ανθρωπιστική βοήθεια, καταστρέφοντας, σύμφωνα με αναφορές, γεωργικές περιοχές και στερώντας από τον άμαχο πληθυσμό προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επιβίωσή του», σύμφωνα με την έκθεση.

Η ισραηλινή κυβέρνηση αντέδρασε χαρακτηρίζοντας τη HRW «αντισημιτική και αντιϊσραηλινή οργάνωση».

«Η HRW δεν καταδίκασε την επίθεση κατά Ισραηλινών αμάχων και τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου», ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Λιόρ Χάιατ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η οργάνωση «δεν έχει έτσι καμία ηθική βάση για να μιλά για το συμβαίνει στη Γάζα, εάν κλείνει τα μάτια στα δεινά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ισραηλινών», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.