ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Μπακχμούτ: Οι πρώτες εικόνες από την κατάληψη του σταδίου “Metalurg” από την Wagner – Η μάχη έχει πλέον κριθεί

Οι Ουκρανοί ελέγχουν κάτω από το 10% της πόλης

Μπακχμούτ: Οι πρώτες εικόνες από την κατάληψη του σταδίου “Metalurg” από την Wagner – Η μάχη έχει πλέον κριθεί

Τις πρώτες εικόνες από την περιοχή του σταδίου “Metalurg” στο δυτικό  Μπακχμούτ έδωσε στη δημοσιότητα η Wagner.

Η περιοχή καταλήφθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις εχθές και ακολούθησε αυτή της κατάληψης του σιδηροδρομικού σταθμού και του κεντρικού αστυνομικού κτιρίου.

Πλέον οι ουκρανικές δυνάμεις ελέγχουν κάτω του 10% της πόλης χωρίς να είναι ικανές να ανακόψουν την ρωσική προέλαση και τώρα ελπίζουν μόνο στην εκδήλωση της περίφημης εαρινής επίθεσης, η οποία όμως είναι άγνωστο εάν θα εξαπολυθεί ποτέ.

Το Κίεβο έχει στείλει  νέες ενισχύσεις αποτελούμενες από Ουκρανούς στρατιώτες και δυτικούς μισθοφόρους στην περίμετρο του Μπάχκμουτ από το Τσάσιβ Γιαρ, σε μία προσπάθεια να κρατηθεί τουλάχιστον αυτό το 10% της πόλης.

https://twitter.com/200_zoka/status/1645854636576845824

Οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει πλήρως τον σιδηροδρομικό σταθμό και τις παρακείμενες σιδηροδρομικές γραμμές ενώ ο κυβερνήτης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» Ντένις Πούσιλιν ανακοίνωσε πως η πόλη θα ανακατασκευαστεί πλήρως, στο πρότυπο της Μαριούπολης και θα χρησιμοποιηθεί  το παλιό της σοβιετικό όνομα, το Αρτέμοβσκ.

Οι προέλαση της Wagner ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα ήταν εντυπωσιακή.

Την τελευταία εβδομάδα οι Ρώσοι κατάφεραν επιτέλους να πιέσουν και να εξασφαλίσουν πολλές περιοχές στο Μπακχμούτ.

Κατάφεραν να εξασφαλίσουν το δημαρχείο, το πολιτιστικό κέντρο, το εργοστάσιο  ΑΖΟΜ, τον σιδηροδρομικό σταθμό, την εφορία, την αστυνομική διεύθυνση το στάδιο της Metalurg και κάποια άλλα σημεία-ορόσημα  της πόλης.

Το ηθικό των Ουκρανών μαχητών έχει καταρρέυτσει μετά τις τελευταίες επιτυχίες της Wagner, την οποία οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει ως τομ  πλέον ετοιμοπόλεμο και καλά εκπαιδευμένο ιδιωτικό στρατό του κόσμου.

Οι στρατιώτες αναφέρουν ότι οι διοικητές τους στέλνουν να πεθάνουν χωρίς λόγο σε ανούσιες αποστολές.

Ολοένα και περισσότεροι Ουκρανοί αρνούνται να εκτελέσουν διαταγές. Οι απώλειες τους είναι τραγικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.