ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μπέλγκοροντ: Το «Πολωνικό Εθελοντικό Σώμα» ανακοίνωσε ότι μετέχει στην επίθεση στην ρωσική περιφέρεια!

Βαρσοβία: «Το κράτος της Πολωνίας δεν έχει σχέση με την επίθεση αυτή»

Μπέλγκοροντ: Το «Πολωνικό Εθελοντικό Σώμα» ανακοίνωσε ότι μετέχει στην  επίθεση στην ρωσική περιφέρεια!

Πολωνοί εθελοντές του αυτοαποκαλούμενου «Πολωνικού  εθελοντικού Σώματος»  ( Polish Volunteer Corps) μετέχουν στην επίθεση στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ μαζί με κάποια «ρωσικά» σώματα εθελοντών, προκαλώντας ζοφερές σκέψεις για την απάντηση της Ρωσίας, εάν εκλάβει την επίθεση αυτή ως πολωνική!

Όπως αναφέραμε ήδη μάχες διεξάγονται στο χωριό  Νόβαγια Ταβολζάνκα, εντός της ρωσικής επικράτειας το οποίο φέρεται να έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο των πολωνικών ομάδων, ενώ από την πλευρά του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι η επίθεση έχει αποκρουστεί,.

Πρόκειται για την πρώτη έμμεση  πολωνική ανάμιξη στην ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, έστω και αν η Βαρσοβία έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση της λέγοντας   ότι δεν έχει καμία σχέση, θέτοντας σε κίνδυνο όλη την ανατολική Ευρώπη και όχι μόνο εάν αυτή εξαπλωθεί.

Μάλιστα οι Πολωνοί εθελοντές αναφέρουν ότι έχουν στενές σχέσεις με τις «ρωσικές», στο σημείο αυτό θα τις ονομάσουμε «ανταρτικές» δυνάμεις και δείχνουν φωτογραφίες και βίντεο από τις σημερινές μάχες.

Όπως αναφέρουν όμως άλλοι αναλυτές δεν υπάρχουν ομάδες «Ρώσων» ανταρτών εθελοντών παρά μόνο ουκρανικές πολωνικές και τσέχικες ομάδες ενόπλων, ενεργούμενα του Κιέβου και το ΝΑΤΟ γενικότερα  οι οποίες αυτοχαρακτηρίζονται ως ρωσικές!

https://twitter.com/Dana35300026/status/1665392486351618050

Οι Πολωνοί ένοπλοι  που πολεμούν για την Ουκρανία εξέδωσαν δήλωση την Κυριακή, ισχυριζόμενοι  τη συμμετοχή τους σε επίθεση  στο Μπέλγκοροντ.

Η ανακοίνωση, συνοδευόμενη από υποτιθέμενα στοιχεία φωτογραφιών και βίντεο, κοινοποιήθηκε στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του λεγόμενου «Πολωνικού Εθελοντικού Σώματος».

Το «Πολωνικό Σώμα Εθελοντών» δήλωσε ότι επιβεβαίωσε κατηγορηματικά τον ρόλο του στην επιχείρηση, δηλώνοντας ότι η ομάδα συνεργάστηκε με το «Ρωσικό Εθελοντικό Σώμα», μια μονάδα νεοναζί Ρώσων(;)  υπηκόων που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας υπό την εξουσία του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Σε μια προσπάθεια να αποδείξουν τον ρόλο τους οι μαχητές του «Πολωνικού Εθελοντικού Σώματος» μοιράστηκαν βίντεο, στα οποία φαίνονται με ουκρανικά άρματα μάχης T-72B, αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα HMMWV και ελικόπτερα Mi-8 των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Οι Πολωνοί ισχυρίζονται μάλιστα ότι είχαν συμμετέχει και σε μια άλλη επίθεση στο Μπέλγκοροντ στις 22 Μαΐου.

https://twitter.com/LMPKorg/status/1665400173265051649

Προηγουμένως, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών (GUR) του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας συζήτησε τη συμμετοχή του «Ρωσικού Σώματος Εθελοντών» και μελών της λεγεώνας «Ελευθερία της Ρωσίας» στην επιχείρηση στην  Περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Ωστόσο, το «Ρωσικό Σώμα Εθελοντών» εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή, διαψεύδοντας ότι μέλη του «Πολωνικού Σώματος Εθελοντών» είχαν περάσει τα ρωσικά σύνορα.

Η ομάδα ισχυρίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι οι Πολωνοί συμπολεμιστές της συμμετείχαν σε καθήκοντα όπως η συνοδεία κρατουμένων, μαζί με τη στρατιωτική και ιατρική επιμελητεία, αλλά αυστηρά εντός των συνόρων της Ουκρανίας.

Η Βαρσοβία επέμεινε ότι δεν έχει καμία σχέση με τους Πολωνούς μαχητές που πολεμούν για το Κίεβο.

«Οι δραστηριότητες των Πολωνών εθελοντών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στον αγώνα κατά της Ρωσίας δεν πρέπει να ταυτίζονται με τις αρχές της Δημοκρατίας της Πολωνίας», δήλωσε ο Stanislaw Zaryn, εκπρόσωπος του συντονιστή υπουργού των ειδικών υπηρεσιών της χώρας.

Δεν είναι όμως καθόλου σίγουρο εάν η Μόσχα πειστεί από αυτή την λιτή ανακοίνωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.