ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Να τελειώσει ο πόλεμος με οποιοδήποτε κόστος θέλει ένας στους τρεις Ουκρανούς

53% είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν

Να τελειώσει ο πόλεμος με οποιοδήποτε κόστος θέλει ένας στους τρεις Ουκρανούς

Περισσότερο από το 30% των Ουκρανών συμφωνεί ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει σύντομα με οποιοδήποτε κόστος, ενώ το 53% είναι έτοιμο να συνεχίσει να πολεμά για χάρη της νίκης της Ουκρανίας.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε ο αναλυτής του Ταμείου «Δημοκρατικές πρωτοβουλίες» με το όνομα του Ιλκ Κουτσερίβ, Σεργκέι Σαποβάλοφ στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού «Espreso».

«Στις έρευνες που κάναμε στους Ουκρανούς για τα αποτελέσματα του πολέμου, δώσαμε έμφαση στην πολεμική κόπωση ή στην προθυμία των πολιτών να συμβιβαστούν. Δεδομένου ότι η πίστη στη νίκη είναι καλή, αλλά υπάρχει μια πραγματικότητα. Ρωτήσαμε λοιπόν τους Ουκρανούς αν θα ήταν έτοιμοι να τελειώσει σύντομα ο πόλεμος, αλλά με οποιοδήποτε κόστος. Μια άλλη ερώτηση ήταν η προθυμία να συνεχίσουν να πολεμούν, αν αυτό είναι απαραίτητο για τη νίκη. Το 30% και πλέον των πολιτών μας συμφώνησαν ότι ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει σύντομα με οποιοδήποτε κόστος και 53% είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να πολεμούν. Πρόκειται για κάπως ανησυχητικά ποσοστά. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν ρωτήσαμε για τις προϋποθέσεις τερματισμού του πολέμου και κατονομάσαμε την άρνηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την εγκατάλειψη των κατεχόμενων εδαφών στη Ρωσία, ακόμη και οι πολίτες που υποστήριζαν τον τερματισμό του πολέμου στο εγγύς μέλλον χαρακτήρισαν αυτές τις προϋποθέσεις απαράδεκτες γι’ αυτούς», δήλωσε ο αναλυτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O Σαποβάλοφ πρόσθεσε ότι ο δείκτης εκείνων που πιστεύουν στη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας παρέμεινε αμετάβλητος από πέρυσι στο 93%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.