ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Νέα ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια μετά τη χθεσινή συντριβή

Προσπαθούν να διασπάσουν τη ρωσική άμυνα

Νέα ουκρανική επίθεση στη Ζαπορίζια μετά τη χθεσινή συντριβή

Νέα επίθεση στη Ζαπορίζια πραγματοποιούν απόψε οι ουκρανικές δυνάμεις, μετά τη χθεσινή συντριβή τους. 

Οι Ουκρανοί φέρεται να κάνουν εκ νέου επίθεση με τεθωρακισμένα οχήματα κοντά στην πόλη Orekhiv, προσπαθώντας να διασπάσουν τις ρωσικές άμυνες στην περιοχή Rabotino.

Τα ρωσικά μαχητικά βρίσκονται πάλι στο σημείο και κτυπούν με δύναμη τους Ουκρανούς, οι οποίοι έχουν υποστεί πολλές απώλειες, ωστόσο συνεχίζουν να ρίχνουν ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην επίθεση.

https://twitter.com/GilouTintin/status/1666884271397560323

Χθες οι Ουκρανοί υπέστησαν μια μεγάλη ήττα στην Ζαπορίζια, καθώς σύμφωνα με όσα είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σ.Σοϊγκού η ρωσική αναγνώριση εντόπισε έγκαιρα τον εχθρό και σταμάτησε την επίθεση.

«Στη 1:30 π.μ., ο εχθρός έκανε μια προσπάθεια με έως και 1.500 στρατιώτες και 150 άρματα από την 47η μηχανοκίνητη ταξιαρχία να διασπάσει την άμυνά μας», είπε o Σ.Σοϊγκού και πρόσθεσε:

«Ο εχθρός σταμάτησε και στις τέσσερις κατευθύνσεις και υποχώρησε με μεγάλες απώλειες».

«Ως αποτέλεσμα μιας δίωρης μάχης, ο εχθρός έχασε 30 άρματα μάχης, 11 οχήματα μάχης πεζικού και έως και 350 άτομα προσωπικό», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Ως εκ τούτου, οι ειδικά εκπαιδευμένες εφεδρείες του ουκρανικού στρατού απέτυχαν να επιτύχουν τον στόχο της διάσπασης των ρωσικών γραμμών στην περιοχή της Ζαπορίζια, είπε ο Ρώσος ΥΠΑΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στις 7 Ιουνίου, ο ουκρανικός στρατός έχασε 945 άνδρες, 33 άρματα μάχης, 28 οχήματα μάχης πεζικού, 38 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα συστήματα πυροβολικού Krab και άλλο οπλισμό, διευκρίνισε ο Σ.Σοϊγκού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.