ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

NYT: «Οι εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν υποστεί βαριές απώλειες»

Αποτελούνται κυρίως από νεοσύλλεκτους, αναφέρει το δημοσίευμα

NYT: «Οι εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ ουκρανικές ταξιαρχίες έχουν υποστεί βαριές απώλειες»

Οι νέες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας που είχαν εκπαιδευτεί από το ΝΑΤΟ και είχαν λάβει δυτικά όπλα αποτελούνται κυρίως από νεοσύλλεκτους και υφίστανται μεγάλες απώλειες στην ουκρανική αντεπίθεση, ανέφεραν οι New York Times επικαλούμενοι τον ουκρανικό στρατό.

«Έχασα πολλούς [στρατιώτες]», δήλωσε στην εφημερίδα διοικητής μιας από τις μονάδες. «Μερικοί από τους νέους είναι διανοητικά κατεστραμμένοι», πρόσθεσε. Το άρθρο σημειώνει ότι «η ταξιαρχία του είχε υποστεί βαριές απώλειες τις πρώτες ημέρες της αντεπίθεσης τον Ιούνιο, όταν τα στρατεύματά του έπεσαν πάνω σε ναρκοπέδια και δέχθηκαν επίθεση από το ρωσικό πυροβολικό και αεροπορικές επιδρομές». Επιπλέον, «για πολλούς από τους στρατιώτες του ήταν η πρώτη τους φορά σε μάχη και μια βίαιη εισαγωγή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι νέες ουκρανικές ταξιαρχίες που θα έπρεπε να αποτελούν την κινητήρια δύναμη της αντεπίθεσης «αποτελούνται από νεοσύλλεκτους, που μόλις είχαν βγει από τη βασική εκπαίδευση, αφού κλήθηκαν ή προσφέρθηκαν εθελοντικά να ενταχθούν στον στρατό φέτος». Οι διοικητές τους είναι ως επί το πλείστον έμπειροι μαχητές και ορισμένοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση αξιωματικών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στις αρχές Ιουνίου, οι ουκρανικές δυνάμεις «υπέστησαν βαριές απώλειες», «αγωνιζόμενες να προχωρήσουν απέναντι στην τρομερή ρωσική άμυνα». «Τουλάχιστον μία νέα ταξιαρχία ήταν τόσο πολύ εξασθενημένη από τις απώλειες που αποσύρθηκε από το πεδίο της μάχης για να ανασυγκροτηθεί», σημειώνει το άρθρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως ανέφερε νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από τις 4 Ιουνίου η ουκρανική πλευρά προσπαθεί να προελάσει χωρίς επιτυχία, ενώ έχει απώλειες σε προσωπικό και υλικό. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου δήλωσε στις 11 Ιουλίου ότι η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερους από 26.000 στρατιώτες από την έναρξη της αντεπίθεσης. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός δεν κατάφερε να επιτύχει επιτυχία σε καμία περιοχή. Ο Πούτιν δήλωσε σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο στην Αγία Πετρούπολη στις 23 Ιουλίου ότι η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.