ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε Βρετανία και ΗΠΑ για τις επιθέσεις κατά των Χούθι – «Θέλουν να ματώσουν την Ερυθρά Θάλασσα»

Η Άγκυρα έχει καταδικάσει στο παρελθόν τις πυραυλικές επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβί

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν κατηγόρησε Βρετανία και ΗΠΑ για τις επιθέσεις κατά των Χούθι – «Θέλουν να ματώσουν την Ερυθρά Θάλασσα»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Βρετανία προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε «θάλασσα από αίμα» και επέκρινε τα πλήγματα των συγκεκριμένων χωρών σε στόχους των Χούθι στην Υεμένη.

«Όλο αυτό που έχει γίνει είναι μια δυσανάλογη χρήση βίας», είπε ο Ερντογάν σήμερα (12.1.2024) μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτή τη στιγμή, προσπαθούν να μετατρέψουν την Ερυθρά Θάλασσα σε θάλασσα από αίμα και η Υεμένη, με τους Χούθι και χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμή της, λέει πως είναι και θα δώσει την απαραίτητη απάντηση στην περιοχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Βρετανία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία προσκόμισε στοιχεία κατά του Ισραήλ

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στις κατηγορίες για γενοκτονία κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Υποστήριξε ότι «το Ισραήλ θα καταδικαστεί με τα ντοκουμέντα που παρέδωσε η Τουρκία και θα συνεχίσει να παραδίδει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Νετανιάχου δεν βρίσκει τρύπα να κρυφτεί, δεν έχει καμία δυνατότητα υπεράσπισης».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «τώρα έχουν αρχίσει την υπεράσπισή τους, αλλά όλα τα ντοκουμέντα που προσκομίσαμε κάνουν σοβαρή δουλειά στη Χάγη. Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε όλο και περισσότερα ντοκουμέντα. Πιστεύω ότι με τα ντοκουμέντα που έχουμε καταθέσει -αυτή τη στιγμή είναι κυρίως οπτικό υλικό- με αυτά τα ντοκουμέντα το Ισραήλ θα καταδικαστεί».

Κατηγόρησε επίσης το Ισραήλ ότι έχει μετατρέψει σε λουτρό αίματος από τις 7 Οκτωβρίου την περιοχή, την οποία χαρακτήρισε υπαίθρια φυλακή. Το Ισραήλ δεν αμύνεται, αλλά κάνει επίθεση, υποστήριξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εγώ θεωρούσα τον (σ.σ. Ισραηλινό) πρόεδρο Χέρτζογκ πολύ πιο ειλικρινή σε αυτό το θέμα. Τελευταία, ακολουθεί και αυτός το παράδειγμα του Νετανιάχου και άρχισε να κάνει πολύ διαφορετικές δηλώσεις. Δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα με λεκτικές επιθέσεις προς τον Ταγίπ Ερντογάν. Δεν μπορούν να τελειώσουν τον Ταγίπ Ερντογάν με λεκτικές επιθέσεις, γιατί εμείς βαδίζουμε στον δρόμο της αλήθειας. Είμαστε στο πλευρό του δικαίου, είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων, αλλά αυτοί κάνουν ό,τι τους επιβάλλει η σκληρότητά τους. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Οι καταπιεσμένοι δεν έχασαν ποτέ, οι καταπιεστές πάντα χάνουν» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.