ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Θα έχει συνομιλίες αύριο Τετάρτη στην Αίγυπτο και την Πέμπτη στο Ισραήλ

Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ μεταβαίνει στη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς

Ο σύμβουλος του Τζο Μπάιντεν θα μεταβεί στη Μέση Ανατολή αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας με στόχο την απελευθέρωση ομήρων της Χαμάς.

Θα έχει επαφές στο Ισραήλ αναφορικά με την επικείμενη ισραηλινή επίθεση στη Ράφα, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Ο Μπρετ Μακ Γκουρκ, συντονιστής του Λευκού Οίκου για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, θα έχει συνομιλίες αύριο Τετάρτη στην Αίγυπτο και την Πέμπτη στο Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Τζον Κίρμπι.

Το ταξίδι αυτό πραγματοποιείται την ώρα που οι Ηνωμένες Πολιτείες και δύο άλλοι μεσολαβητές, το Κατάρ και η Αίγυπτος, προσπαθούν να επιτύχουν πριν από το ραμαζάνι στις αρχές Μαρτίου, μια νέα συμφωνία εκεχειρίας που θα επιτρέψει την παύση επί αρκετές εβδομάδες των μαχών και την απελευθέρωση ομήρων.

Οι επαφές του Μακ Γκουρκ θα γίνουν για να δούμε «εάν μπορούμε να επιτύχουμε αυτήν τη συμφωνία για τους ομήρους» δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους.

Ο απεσταλμένος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα επαναλάβει τις ανησυχίες του προέδρου Μπάιντεν για μια στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα χωρίς να έχει διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων, δήλωσε ο Κίρμπι.

Το Ισραήλ απέρριψε τις επανειλημμένες εκκλήσεις να μην εξαπολύσει επίθεση στη Ράφα, πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, όπου συνωστίζονται σχεδόν 1,4 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι που αναζήτησαν εκεί καταφύγιο από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς.

«Υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς να ληφθεί υπόψη η ασφάλεια των προσφύγων αυτών, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια επιχείρηση στη Ράφα θα είναι καταστροφή», δήλωσε ο Κίρμπι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.