Οι Ρώσοι ξεκινούν για Χάρκοβο και Οδησσό: Υπέγραψε διάταγμα συνέχισης του πολέμου ο Β.Πούτιν

Τρεις Iskander-M κτύπησαν αποθήκες πυρομαχικών στο Χάρκοβο - Πάνω από 60.000 οι νεκροί Ουκρανοί από την έναρξη του πολέμου

Οι Ρώσοι ξεκινούν για Χάρκοβο και Οδησσό: Υπέγραψε διάταγμα συνέχισης του πολέμου ο Β.Πούτιν

Προς Χάρκοβο ή προς Οδησσό; Προς τα πού θα κινηθούν οι ρωσικές στρατιές μετά την ολοκληρωτική κατάληψη της περιφέρειας του Ντονμπάς (Ντονιέτσκ και Λουγκάνσκ), της περιφέρειας της Χερσώνας και της περιφέρειας του Ζαπορίζιε (πλην της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας);

Το ερώτημα πλέον δεν είναι ρητορικό, καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν υπέγραψε διάταγμα για την συνέχιση του πολέμου.

Η πορεία που θα λάβουν θα καθορίσει την εξέλιξη του πολέμου. Οι περισσότεροι στρατιωτικοί παρατηρητές λένε «Χάρκοβο».

Είναι πολύ κοντά στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού, μπορεί να κυκλωθεί εύκολα όπως έγινε στις αρχές του πολέμου, οι Ουκρανοί έχουν αποδεκατιστεί στο Ντονμπάς και είναι άγνωστο αν έχουν πλέον έμπειρο προσωπικό για άμυνα.

«Γράφουν» πάνω από 60.000 νεκρούς από τις 24 Φεβρουαρίου και άλλες 50.000 τραυματίες και αιχμαλώτους. Μόνο στην Μαριούπολη έχασαν 30.000 νεκρούς, τραυματίες και αιχμαλώτους.

Από την άλλη πλευρά η Οδησσός είναι η «στρατηγική» ολοκλήρωση της ρωσικής εκστρατείας, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, πριν την επαναφορά ολόκληρης της Ουκρανίας στην επικράτεια της Ρωσίας ή τουλάχιστον της Ουκρανίας χωρίς τις πολωνόφωνες δυτικές περιοχές.

Οδησσός σημαίνει ασφάλειας και για την Υπερδνειστερία…

Δείτε κτύπημα με τρεις τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλουτς Iskander-M αποθηκών στρατιωτικού υλικού στην ρωσόφωνη πόλη (70% των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι) της Ανατολικής Ουκρανίας.

Το Iskander-M εισήχθη από τον ρωσικό Στρατό το 2006. Το σύστημα, (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ SS-26 Stone) εξαπολύει βαλλιστικούς πυραύλους 9M723 με βεληνεκές 310 μιλίων και άνω.

Χρησιμοποιεί ένα όχημα επανόδου με ελιγμούς (MaRV) και δολώματα για να παρακάμψει τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας του θεάτρου, και μπορεί να μεταφέρει συμβατικές και πυρηνικές κεφαλές βάρους έως 700 κιλά.

Οι κεφαλές διασποράς, τα εκρηκτικά καυσίμου-αέρα, οι κεφαλές bunker-busters και οι κεφαλές ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) είναι μεταξύ των συμβατικών κεφαλών που μπορεί να μεταφέρει το Iskander. Μπορεί επίσης να φέρει πυρηνικές κεφαλές.

Το Iskander-M διαθέτει αυτόνομο σύστημα αδρανειακής πλοήγησης (INS), καθώς και μια οπτικά καθοδηγούμενη κεφαλή. Η οπτική κεφαλή υποδοχής μπορεί να ελεγχθεί από ένα αερομεταφερόμενο σύστημα προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) ή ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV).

Για να γίνει αντιληπτή η ρωσική επιτυχία στο Ντονμπάς να σημειώσουμε ότι, εκτός του ότι ήταν η βιομηχανική «καρδιά» της Ουκρανίας,  έχει έκταση διπλάσια από την Κριμαία και είναι η πλέον πυκνοκατοικημένη της Ουκρανίας πλην της περιφέρειας του Κιέβου.

Με την κατάληψη αυτών των περιοχών, πλέον το 25% της Ουκρανίας επιστρέφει στην Ρωσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρωσική κυβέρνηση έχει καταθέσει σχέδιο νόμου προκειμένου, η εκτελεστική εξουσία, δηλαδή ο πρόεδρος της Ρωσίας και η ρωσική κυβέρνηση, να λάβει ειδικές εξουσίες, προκειμένου να συνεχίσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, βάσει διατάγματος συνέχισης του πολέμου που υπέγραψε ο Β.Πούτιν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το νομοσχέδιο αφορά:

  • προσωρινή ενεργοποίηση των ικανοτήτων και εγκαταστάσεων επιστράτευσης
  • αποδέσμευση υλικών περιουσιακών στοιχείων του κρατικού αποθεματικού
  • καθιέρωση ιδιαιτεροτήτων και νομική ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων σε μεμονωμένους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας και των προϋποθέσεων για την ενασχόληση με εργασία “εκτός των καθορισμένων ωρών εργασίας”, τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις μη εργάσιμες αργίες, παρέχοντας ετήσιες αμειβόμενες αργίες.
  • υποχρέωση του προμηθευτή να εκπληρώνει την εντολή κρατικής άμυνας και τη δημιουργία πολεμικών αποθεμάτων.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.