ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΟΗΕ: Σκληρά λόγια εναντίον Ισραήλ – Καταγγέλλει «θεσμοθετημένη ατιμωρησία»

«Αυτό που συνέβη στη Γάζα είναι πόλεμος εξόντωσης»

ΟΗΕ: Σκληρά λόγια εναντίον Ισραήλ – Καταγγέλλει «θεσμοθετημένη ατιμωρησία»

Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για την επαρκή στέγαση, Μπαλακρισνάν Ρατζαγκοπάλ, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια εις βάρος του Ισραήλ, σε ανάρτησή του στο Χ,για όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Με ανάρτησή του στο Χ, ο αξιωματούχος του ΟΗΕ, που παρακολουθεί την καταστροφή κατοικιών και πολιτικών υποδομών στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα, σημειώνει ότι «αυτό που συνέβη στη Γάζα είναι το αποτέλεσμα αυτού που αποκαλώ “θεσμοποιημένη ατιμωρησία”.

Ατιμωρησία για κατοχή. Είναι πόλεμος εξόντωσης. Γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Τα στοιχεία από την κατάσταση επί του πεδίου είναι πραγματικά τρομακτικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σχεδόν το 80% των 2,4 εκατομμυρίων πληθυσμού της Γάζας έχει εκτοπιστεί εξαιτίας των συγκρούσεων.

Πολλοί κάτοικοι της βόρειας Γάζας κατέφυγαν στον Νότο, για να είναι πιο ασφαλείς και το μόνο που βρήκαν ήταν νέες πολεμικές συγκρούσεις και βομβαρδισμοί.

Οι εκκλήσεις από τη διεθνή κοινότητα για κατάπαυση πυρός πυκνώνουν και γίνονται όλο και πιο δυνατές, με πρόταγμα την προστασία του άμαχου πληθυσμού, ακόμη και από στενούς συμμάχους του Ισραήλ, όπως η Βρετανία και η Γερμανία, ωστόσο με τη στήριξη των ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ορκίζεται ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να «καταστραφεί» η Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 20.000 και καθημερινά χάνονται εκατοντάδες ζωές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.