ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Όταν οι πλέον έγκυρες ιστοσελίδες της κοινότητας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρονται στην αξιοπιστία του pronews.gr

Αναπαράγουν ως σημεία αναφοράς τις δημοσιεύσεις του pronews.gr

Όταν οι πλέον έγκυρες ιστοσελίδες της κοινότητας των υπηρεσιών των ΗΠΑ αναφέρονται στην αξιοπιστία του pronews.gr

Όταν το vtforeignpolicy και το theinteldrop.org οι οποίοι θεωρούνται οι πλέον σοβαροί και ουσιαστικής πληροφόρησης ιστότοποι αναπαράγουν τα άρθρα του pronews.gr τι χρεία υπάρχει μεγαλύτερης απόδειξης για την αξιοπιστία, την ορθή προσέγγιση και την αποτελεσματικότητα της ιστοσελίδας;

Τα παραπάνω βέβαια επιβραβεύονται με τον πλέον έγκυρο τρόπο καθώς οι δύο ιστότοποι αφιερώνουν εκτενές άρθρο τους για την καταστροφή του ουκρανο-ΝΑΤΟϊκού κέντρου διοίκησης και επικοινωνιών στις 12 Μαρτίου βασισμένο εξολοκλήρου στο δημοσίευμα του pronews.gr με τίτλο «Τρομακτικό κτύπημα 130 μέτρα υπογείως από ρωσικό υπερ-υπερηχητικό βλήμα Kinzhal στο κέντρο διοίκησης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία!»

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα έχει τοποθετήσει το pronews.gr στην πρώτη τριάδα των ενημερωτικών ιστοσελίδων.

Το pronews.gr, βάσει των στοιχείων της μεγαλύτερης και πλέον έγκυρης πλατφόρμας μέτρησης επισκεψιμοτήτων, Semrush, βρίσκεται στην τρίτη θέση επισκεψιμότητας και αναγνωσιμότητας των ενημερωτικών ιστοσελίδων στην Ελλάδα, με μικρή διαφορά από την δεύτερη, ενώ βρίσκεται στην ένατη θέση συνολικά σε όλες τις ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν την Google, το YouTube, το Facebook, τo Instagram κλπ., στην Ελλάδα!

Aκολουθεί ολόκληρη η δημοσίευση των vtforeignpolicy και theinteldrop.org.

«Όπως ανέφερε στις 12 Μαρτίου η ελληνική πύλη πολιτικής και στρατιωτικής πληροφόρησης Pronews, επικαλούμενη αμερικανικές πηγές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για αντίποινα πρόκλησης στην περιοχή Μπριάνσκ, ένας ρωσικός υπερηχητικός πύργος «Dagger» έπληξε το ουκρανο-ΝΑΤΟϊκό κέντρο διοίκησης και επικοινωνιών.

Σύμφωνα με το Pronews , «δεκάδες αξιωματικοί του ΝΑΤΟ» σκοτώθηκαν σε «τρομακτικό χτύπημα» από πύραυλο ταχύτητας 12 ΜΑΧ.

Κατά πάσα πιθανότητα, μιλάμε για την ήττα του «σκιώδους Γενικού Επιτελείου» του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Το μυστικό υπόγειο καταφύγιο, χτισμένο σε βάθος 400 ποδιών (120 μέτρων), στέγαζε αρκετούς αξιωματικούς του ΝΑΤΟ (συνταξιούχους) και συμβούλους.Συνολικά, περισσότερα από 300 άτομα.

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το portal, 40 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια του υπόγειου αρχηγείου, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς που πέθαναν κάτω από τα ερείπια δεν έχουν βρεθεί σύμφωνα ακόμη.

Δεν είναι γνωστό, συνεχίζει η πύλη, πόσοι ακριβώς δυτικοί πολίτες και πόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος του «Dagger».

«Οι περισσότεροι από αυτούς » , σύμφωνα με το Pronews, «είναι Βρετανοί και Πολωνοί, αλλά και Αμερικανοί και εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιρειών που υποστηρίζουν την επικοινωνία και τη μετάδοση δεδομένων. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί σε ποιο βαθμό αυτό θα επηρεάσει τη διεξαγωγή των προϊόντων της Ουκρανίας και της Δύσης και τις προσπάθειες να σταματήσει η τελική φάση της ρωσικής επίθεσης στο Μπαχμούτ.

«Αυτό », λέει το Pronews, «είναι η πρώτη τέτοια μεγάλης κλίμακας χτύπημα κατά του στρατιωτικού προσωπικού των χωρών του ΝΑΤΟ και δεν είναι γνωστό πώς θα αντιδράσουν οι δυτικές πρωτεύουσες σε αυτό, αν και σε περίπτωση αντίδρασης, θα ήταν σαν αναγνωρίζοντας την ενεργό συμμετοχή του στρατιωτικού προσωπικού στον πόλεμο κατά της Ρωσίας».

Σύμφωνα με το επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγο Igor Konashenkov, οι βάσεις των επιθετικών drones έχουν καταστραφεί, η μεταφορά εφεδρειών και η σιδηροδρομική μεταφορά ξένων όπλων έχουν διακοπεί και οι εγκαταστάσεις παραγωγής για την επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού και η παραγωγή πυρομαχικών έχουν απενεργοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Zaluzhny, σχετικά με τις συνέπειες του ρωσικού χτυπήματος σε ουκρανικούς στόχους τη νύχτα της 8ης προς 9 Μαρτίου, η ρωσική πλευρά εκτόξευσε 81 πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων των Kh-47 Kinzhal, X -22, Kh. -101 / Kh-555, καθώς και 8 UAV Geranium. Σύμφωνα με τον Zelensky, «ήταν μια δύσκολη νύχτα». όπως σημείωσαν παρατηρητές, ενώ ο πρόεδρος της Ουκρανίας έμοιαζε με χτυπημένο σκυλί.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν λένε τίποτα για την καταστροφή του καταφυγίου του ΝΑΤΟ και τον θάνατο δυτικού στρατιωτικού προσωπικού.

Κυκλοφορούν πάντως στο ουκρανικό κοινό, ότι στις 9 Μαρτίου αντιπροσωπεία του ΓΕΣ επισκέφτηκε την αμερικανική πρεσβεία στο Κίεβο, όπως εικάζεται, για να μεταφέρει τους καταλόγους των Αμερικανών που έχασαν τη ζωή τους κατά την απεργία.

«Η χρήση υπερηχητικών πυραύλων αύξησε το άγχος των ΗΠΑ και έδειξε ότι η Ρωσία διαθέτει ένα δύσκολα αναχαιτιζόμενο όπλο με πυρηνική ικανότητα», ανέφερε η Washington Post .

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να αναπτύξουν δικούς τους πυραύλους με παρόμοια χαρακτηριστικά, γεγονός που καθιστά τις δυτικές χώρες ακόμη πιο ευάλωτες, κατέληξαν οι συντάκτες του υλικού.

Το Kinzhal είναι το πιο πρόσφατο ρωσικό σύστημα με υπερηχητικούς αεροβαλλιστικούς πυραύλους που μεταφέρονται από ειδικά εξοπλισμένους αναχαιτιστές MiG-31K.

Ο πύραυλος έχει χαμηλή ορατότητα ραντάρ και υψηλή ικανότητα ελιγμών και έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει χερσαίους και θαλάσσιους στόχους.

Τα συγκροτήματα Kinzhal βρίσκονται σε πειραματική μάχιμη υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον Δεκέμβριο του 2017. Επίσημα, η πρώτη πολεμική χρήση αυτών των πυραύλων πραγματοποιήθηκε στις 18 Μαρτίου 2022 κατά τη διάρκεια του SVO.

Όπως είπε ο Yuriy Ignat, εκπρόσωπος της διοίκησης της Ουκρανικής Αεροπορίας, «δεν μπορούμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους πυραύλους, πετάνε κατά μήκος μιας βαλλιστικής τροχιάς. Δεν έχουμε κανένα μέσο εναντίον τους .”

Οι δοκιμές πέρυσι ενός αμερικανικού υπερηχητικού πυραύλου στη Χαβάη κατέληξαν σε αποτυχία λόγω προβλημάτων εκτόξευσης, ανέφερε το Bloomberg , επικαλούμενο δήλωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.
Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων υποδομής της Ουκρανίας με μεγάλη ποικιλία πυραύλων και εναέρια drones, καταστρέφοντας το μυστικό αρχηγείο του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αναφέρει το WarFiles.
Σύμφωνα με την Ουκρανία, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με χιλιάδες:

X-47 Kinzhal (“Dagger”),
X-22,
X-101 / X-555,
UAV “Geran”.
Στην Ουκρανία, ανέφεραν αμέσως ότι 34 πύραυλοι φέρεται να καταρρίφθηκαν και οκτώ «ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης απάντησης δεν έπληξαν τους στόχους τους».

Αυτό είναι αμφίβολο ακόμη και για τους ίδιους τους Ουκρανούς, που βλέπουν τους χιλιάδες να πετούν από τα παράθυρα. Οι πολίτες πιστεύουν ότι η αεράμυνα «αν κατάφερναν να καταρρίψουν κάτι στην απόπειρα, το πολύ ένα δυο».

Ενδεικτική εικόνα
Η ουκρανική (και ακόμη και η αμερικανική) αεράμυνα δεν μπορεί να καταρρίψει το “Dagger” σε υψόμετρο 20 χιλιομέτρων και αφού ο πύραυλος αποκτήσει ύψος, πέφτει με μεγάλη ταχύτητα στον στόχο και δεν μπορεί να γίνει τίποτα γι ‘αυτό.

«Στην πραγματικότητα, η επίθεση έπληξε κέντρα ελέγχου και σχεδιασμού σε αποθήκες, καθώς και σταθμούς αεράμυνας/ραντάρ. Καταγράφηκαν βαριές απώλειες αξιωματικών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανοί. Φαίνεται ότι ο πληρεξούσιος του ΝΑΤΟ «Shadow Staff» πήρε αρκετά», γράφουν οι συντάκτες του «Military Materials».

Μετά από αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκπρόσωπος του Ουκρανικού Γενικού Επιτελείου ήρθαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, πιθανότατα για να μεταφέρουν τους καταλόγους των νεκρών.

Είναι επίσης γνωστό για τα χτυπήματα στα συστήματα αεράμυνας IRIS και NASAMS, τα οποία τροφοδοτούνταν από εικονικούς πυραύλους και καταστράφηκαν από τους X-men που πετούσαν πίσω τους. Σχεδόν αμέσως, οι δημόσιοι ιστότοποι που δημοσίευσαν αυτές τις πληροφορίες αποκλείστηκαν.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Ενέργειας, Γερμανός Γκαλουστσένκο, παραδέχτηκε ξεχωριστά ότι η επίθεση με πυραύλους προκάλεσε ζημιές σε τουλάχιστον τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην πραγματικότητα, ενεργειακές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε έως και 12 περιοχές δέχθηκαν σφοδρά πυρά.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.