ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανία: «Επτά νεκροί και έξι τραυματίες από τη βύθιση του “Sergey Kotov” στη Μαύρη Θάλασσα»

Το συγκεκριμένο ρωσικό πλοίο είχε πληγεί και στο παρελθόν

Ουκρανία: «Επτά νεκροί και έξι τραυματίες από τη βύθιση του “Sergey Kotov” στη Μαύρη Θάλασσα»

Ο εκπρόσωπος των Αμυντικών Υπηρεσιών Πληροφοριών της Ουκρανίας, Αντρίι Γιούσοφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Free Europe/Radio Liberty, ότι το ρωσικό πολεμικό πλοίο που βυθίστηκε χθες στη Μαύρη Θάλασσα, είχε πληγεί και στο παρελθόν, αλλά «αυτή τη φορά το “Sergey Kotov” καταστράφηκε σίγουρα».

Οι Αμυντικές Υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας υποστήριξαν σε ανάρτησή τους στο Telegram ότι από το πλήγμα στο ρωσικό πολεμικό πλοίο σκοτώθηκαν επτά μέλη του πληρώματος και άλλα έξι τραυματίστηκαν.

Ωστόσο δεν αποκάλυψαν την πηγή της πληροφορίας αυτής.

Απανωτά ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικά πολεμικά πλοία

Τα θαλάσσια drones της Ουκρανίας έχουν καταφέρει απανωτά πλήγματα σε ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα τους τελευταίους μήνες, σε αντίθεση με αρνητικές για τις δυνάμεις του Κιέβου εξελίξεις σε πεδία μαχών.

Στα μέσα Φεβρουαρίου ίδια drones με αυτά, που χρησιμοποιήθηκαν κατά του «Sergey Kotov», έπληξαν το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Caesar Kunikov» προκαλώντας ρήγματα στην αριστερά πλευρά του πολεμικού πλοίου, που βυθίστηκε, σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Λίγες μέρες νωρίτερα η Ουκρανία είχε υποστηρίξει ότι οι δυνάμεις της έθεσαν εκτός μάχης περίπου το ένα τρίτο των ρωσικών πολεμικών πλοίων – 24 σκάφη και ένα υποβρύχιο -. Η χειρότερη απώλεια για το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, ήταν η βύθιση της ναυαρχίδας του «Μόσκβα» τον Απρίλιο του 2022.

Το «Sergey Kotov» ήταν ένα από τα νεότερα πλοία του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass είχε αναφέρει στις 21 Ιανουαρίου του 2021 ότι το μήκους 91 μ. «Sergey Kotov» καθελκύστηκε εκείνη την ημέρα, ότι μπορούσε να μεταφέρει 80μελές πλήρωμα, κι ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονα συστήματα αεράμυνας, ελικόπτερο και στοίχισε περί τα 65 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.