
Ως «ανούσια» χαρακτήρισε η ουκρανική υπηρεσία Ασφαλείας SBU την απαίτηση της Ρωσίας να παραδώσει άτομα που η τελευταία κατηγορεί για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία.
Ακόμα είπε ότι η Μόσχα «ξέχασε» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι αυτός για τον οποίο έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.
«Οι δηλώσεις περί τρομοκρατίας ακούγονται ιδιαίτερα κυνικές όταν προέρχονται από ένα κράτος που είναι το ίδιο τρομοκρατικό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η SBU, αναφερόμενη στα αιτήματα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών. «Συνεπώς, οποιαδήποτε ό,τι πει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είναι άνευ ουσίας».
Η απαίτηση της Ρωσίας από την Ουκρανία
Λίγο νωρίτερα η Ρωσία απαίτησε από την Ουκρανία να παραδώσει όλα τα άτομα που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες που διαπράχθηκαν στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής της ουκρανικής υπηρεσίας Ασφαλείας SBU της χώρας.
«Η Ρωσία παρέδωσε στις ουκρανικές αρχές τα αιτήματά της…. για άμεση σύλληψη και έκδοση όλων όσων συνδέονται με τις εν λόγω τρομοκρατικές ενέργειες», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ, απαριθμώντας βίαια περιστατικά στη χώρα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.