ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ουκρανική παραδοχή ήττας: «Δεν ελέγχουμε παρά μόνο το ένα τρίτο του Μπακχμούτ» – Ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει την επίθεσή του

Θα ανοίξει το δρόμο για τις διαπραγματεύσεις η κατάληψη της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις;

Ουκρανική παραδοχή ήττας:  «Δεν ελέγχουμε παρά μόνο το ένα τρίτο του Μπακχμούτ» – Ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει την επίθεσή του

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο το ένα τρίτο της πόλης Μπακχμούτ, όπου εδώ και μήνες διεξάγονται σκληρές, πολύνεκρες μάχες, παραδέχτηκε την Πέμπτη σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Το Μπαχμούτ ελέγχεται κατά το ένα τρίτο από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως διαπίστωσαν οι διεθνείς παρατηρητές» είπε ο Σέρχιι Λετσένκο κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης που μεταδόθηκε από τον λογαριασμό της προεδρίας στο Telegram.

Ο σύμβουλος διέψευσε ωστόσο ότι η πόλη έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ένας ρωσόφωνος αξιωματούχος  της ανατολικής Ουκρανίας.

Η δήλωση  αυτή του Ουκρανού εκπροσώπου έστω και εάν το «ένα τρίτο» ακούγεται υπερβολικό σηματοδοτεί ουσιαστικά παραδοχή ήττας από  το Κίεβο, καθώς ήταν άλλη η εικόνα που έδινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Η δήλωση έρχεται εν μέσω  ρωσικής γενικής επίθεσης στους εναπομείναντες ουκρανικούς θύλακες αντίστασης.

Μέσα στην πόλη έχουν απομείνει πλέον μόνο 2.000 μαχητές Οι ρωσικές αιχμές επίθεσης εντοπίζονται στον βορρά, το νότο και την ανατολή.

Η Wagner και ειδικές μονάδες αστικού πολέμου του ρωσικού Στρατού ανέλαβαν την προσπάθεια η οποία στοχεύει στην ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πόλης.

Ο ίδιος  ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι «η τύχη του  Μπακχμούτ μπορεί να κρίνει και την τύχη του πολέμου με τη Ρωσία -ή έστω των διαπραγματεύσεων- για τον πόλεμο».

https://twitter.com/JanePublic55/status/1641518992778051585

Το AP σημειώνει ότι τα σχόλια του Ουκρανού ηγέτη δείχνουν ότι η ήττα στο Μπακχμούτ είναι περισσότερο πολιτική και ψυχολογική για το ηθικό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων παρά τακτική στο πεδίο της μάχης αν και η πόλη είναι στρατηγικής σημασίας.

Στις 20 Μαρτίου, ο επικεφαλής της παραστρατιωτικής, μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν, υποστήριξε ότι οι άνδρες του ελέγχουν «σχεδόν το 70%» του Μπακχμούτ, κάτι που επιβεβαιώνει και τις ουκρανικές εκτιμήσεις.

Το  Μπαχμούτ, μια πόλη 70.000 κατοίκων πριν από τον πόλεμο, έχει μετατραπεί στο σύμβολο της σύγκρουσης μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών για τον έλεγχο της βιομηχανικής λεκάνης του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προωθηθεί τους τελευταίους μήνες στα βόρεια και τα ανατολικά, αποκόπτοντας πολλούς άξονες ανεφοδιασμού των Ουκρανών ενώ κατέλαβαν και την ανατολική πλευρά της πόλης.

Το αμερικανικό Ινστιτούτο Μελέτης του Πολέμου (ISW) ανέφερε ότι οι Ρώσοι ελέγχουν «περίπου το 65%» της Μπαχμούτ αφού προωθήθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες, κυρίως από τα βόρεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/200_zoka/status/1641373155280166912

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.