Πάνω από 50.000 νεκροί στρατιώτες στο Μπακχμούτ – S.Ritter: «Οι Ρώσοι πρέπει να αυξήσουν την πίεση το καλοκαίρι»

«Μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να υπαγορεύσει την πορεία των γεγονότων»

Πάνω από 50.000 νεκροί στρατιώτες στο Μπακχμούτ – S.Ritter: «Οι Ρώσοι πρέπει να αυξήσουν την πίεση το καλοκαίρι»

Την άποψή του ότι η νίκη της Ρωσίας στο Αρτεμόφσκ (Μπακχμούτ) πρέπει να οδηγήσει σε νέες επιθέσεις, εξέφρασε ο Αμερικανός στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Scott Ritter.

Μια μάχη που άφησε πίσω τη δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες -και από τις δύο πλευρές- με τους Ουκρανούς να χάνουν κατά τις εκτιμήσεις 50.000 στρατιώτες, ενώ τραυματίστηκαν περίπου 50.000-70.000. 

Από πλευράς Ρωσίας, όπως είπε ο Γ.Πριγκόζιν, σκοτώθηκαν περίπου 20.000 στρατιώτες, κάτι που επιβεβαιώνουν και οι ΗΠΑ, οι οποίες κάνουν λόγο για για 80.000 τραυματίες. 

Πρόκειται για μια από τις πιο αιματηρές μάχες από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία διήρκησε περίπου 9 μήνες. 

Από την πλευρά του ο Αμερικανός στρατιωτικός αναλυτής είπε: «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει διάλειμμα στις μάχες. Η κατάληψη του Αρτεμόφσκ (Μπακχμούτ) είναι μια σημαντική νίκη για την Ρωσία. Και τώρα η Ρωσία πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την επιτυχία για τα δικά της συμφέροντα.

Η Ουκρανία έχει πράγματι συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις για μια συντονισμένη επίθεση, αλλά αυτή η αντεπίθεση είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Πιστεύω ότι εναπόκειται στη Ρωσία να διατηρήσει την πίεση. Η ηρεμία θα ήταν προς το συμφέρον της Ουκρανίας, αλλά μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να υπαγορεύσει την πορεία των γεγονότων.

Πρέπει να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στην Ουκρανία, όλο το καλοκαίρι»!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.