Η διάσωσή του πιλότου του ελικοπτέρου που επιχείρησε να φυγαδεύσει τους διοικητές του Τάγματος Αζόφ

Ζεύγος ουκρανικών ελικοπτέρων Mi-8 καταρρίφθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διαπεράσουν τις γραμμές της Ρωσικής και της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνετσκ, στην παραθαλάσσια πόλη Μαριούπολη της Αζοφικής Θάλασσας, την Τρίτη, για να βοηθήσουν τους διοικητές του νεοναζιστικού συντάγματος Αζόφ που ήταν παγιδευμένοι στην περιοχή, να διαφύγουν.

Δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος ελικοπτέρου που διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την κατάρριψη του Mi-8 από ένα φορητό σύστημα αεράμυνας έξω από τη Μαριούπολη, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στα ρωσικά στρατεύματα και τους γιατρούς, που τους έσωσαν τη ζωή.

«Με πήραν από το ελικόπτερο ενώ ήμουν ξαπλωμένος και με μετέφεραν σε μια ιατρική μονάδα, πιθανώς. δεν είδα. Μου παρείχαν ιατρική βοήθεια, μου φρόντισαν τα πόδια και το χέρι. Δηλαδή δεν με άφησαν να πεθάνω. Ευχαριστώ πολύ», είπε ο οπλοφόρος Ιβάν Γαβριλένκο, ενώ βρισκόταν σε ανάρρωση. Ο αξιωματικός υπέστη πολλαπλά τραύματα από σκάγια και σοβαρά εγκαύματα στο 55-60% του σώματός του.

Ο πλοίαρχος Μηχανικός Πτήσεων Ντμίτρι Μπουρλάκοφ, ο οποίος φαινόταν να έχει τραυματιστεί πιο σοβαρά, πρόφερε απλώς τη λέξη: «Ευχαριστώ».

Ο Γκαβριλένκο και ο Μπουρλάκοφ νοσηλεύονται σε ρωσικό στρατιωτικό νοσοκομείο στη Μελιτόπολη, περίπου 150 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης. Ένας γιατρός που ανέλαβε τους άνδρες, είπε ότι η κατάστασή τους ήταν, είτε σταθεροποιημένη (στην περίπτωση του Gavrilenko), είτε σταθερή (στην περίπτωση του Burlakov), χάρη στην έγκαιρη εισαγωγή στο νοσοκομείο και την παροχή εξειδικευμένης βοήθειας.

Μάλιστα το βίντεο δείχνει την συμπεριφορά των αζοφιστών στους Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!