ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για την τελική επίθεση των Ρώσων – Σε ετοιμότητα 250.000 στρατιώτες και 300 πολεμικά αεροσκάφη

Απώτερος στόχος ο «στραγγαλισμός» του Χάρκοβο

Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για την τελική επίθεση των Ρώσων – Σε ετοιμότητα 250.000 στρατιώτες και 300 πολεμικά αεροσκάφη

Πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για την τελική επίθεση των Ρώσων την ερχόμενη άνοιξη και η Μόσχα συγκεντρώνει μεγάλες δυνάμεις στο μέτωπο της ανατολικής Ουκρανίας συνολικού μεγέθους 250.000 στρατιωτών ενώ έχει μετασταθμεύσει σε ρωσικές βάσεις κοντά στα σύνορα πάνω από 300 μαχητικά και βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, τόσο Tu-95 όσο και Tu-22M3, απογειώθηκαν από τη  βάση Engels.

Για να μετασταθμεύσουν σε βάσεις κοντά στο ουκρανικό μέτωπο.

Απώτερος σκοπός της μεταστάθμευσης των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, είναι ο «στραγγαλισμός» του Χάρκοβο, την μεγαλύτερη ρωσόφωνη πόλη της Ουκρανίας.

Οι μετακινήσεις αυτές σε συνδυασμό με τις πληροφορίες για ανάπτυξη 48 εκτοξευτών βαλλιστικών βλημάτων τακτικού πεδίου Iskander-M επίσης στα σύνορα με την περιοχή του Χάρκοβου, αποκαλύπτουν τις ρωσικές προθέσεις για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το Χάρκοβο αποτελεί στρατηγικό στόχο για την Ρωσία όπως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με την Οδησσό.

Ωστόσο, όσο οι ρωσικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να απεγκλωβιστούν από το Ντόνμπας οι στόχοι αυτοί έπρεπε να περιμένουν.

Το μέτωπο του Ντόνμπας άρχισε να παρουσιάζει «ρωγμές» μετά την ήττα των Ουκρανών στην αιματηρή μάχη του Μπάκχμουτ και άνοιξε «διάπλατα» μετά την συντριβή τους στην Αβντιίβκα.

Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως οι Αμερικανοί γνωρίζοντας ότι οι ρωσικές στρατιές δεν μπορούσαν να σταματηθούν από τις υποδεέστερες ουκρανικές δυνάμεις, οχύρωσαν επί σειρά οκτώ ετών, μία σειρά μικρών πόλεων, τις οποίες μετέτρεψαν σε φρούρια για να εμποδίσουν τους Ρώσους να προχωρήσουν.

Όμως, οι οχυρώσεις αυτές κατέρρευσαν (μετά από αιματηρές και μακρόχρονες μάχες) ενώ μετά ακολουθεί μεγάλη πεδινή ανοχύρωτη έκταση και αυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι προωθούνται πλέον με γρήγορους ρυθμούς.

Το Χάρκοβο για τους Ρώσους θεωρείται κατεξοχήν ρωσική πόλη και αναπόσπαστο μέρος της ρωσικής Ιστορίας ενώ πλειοψηφικά κατοικείται από ρωσικής συνείδησης πληθυσμό.

Η Οδησσός έχει μέγιστη στρατηγική σημασία για την Ρωσία πέραν του γεγονότος ότι ιστορικά είναι και αυτή μία ρωσική περιοχή.

Η κατάληψη της θα σημάνει το τέλος της ουκρανικής παρουσίας στην Μαύρη Θάλασσα και θα επιτρέψει στη Μόσχα να ενσωματώσει στην επικράτεια της και την ρωσόφωνη Υπερδνειστερία.

Όσο η περιοχή της Οδησσού παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο είναι αδύνατον για την Ρωσία να μπορέσει να υπερασπιστεί την Υπερδνειστερία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα είναι πόσο χρόνο θα χρειαστεί για να πετύχει αυτούς τους στόχους η Ρωσία. Κανείς δεν ξέρει, αλλά όσο κι αν χρειαστεί οι Ρώσοι θα συνεχίσουν τον πόλεμο και την αρχή θα την κάνουν με το Χάρκοβο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.