ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΟΥ για εισβολή Ισραήλ στο Αλ Σίφα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης»

Πάνω από 2.300 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο

ΠΟΥ για εισβολή Ισραήλ στο Αλ Σίφα: «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης»

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, άσκησε κριτική στην εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι «τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης».

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και αν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς.

«Η στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στο νοσοκομείο Aλ Σίφα στην πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη. Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Ανησυχούμε εξαιρετικά για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών. Η προστασία τους είναι πρωταρχικής σημασίας».

Σημειώνεται ότι οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ έχουν τώρα αποσυρθεί από το νοσοκομείο Αλ Σίφα, λέγοντας ότι βρήκαν εκεί όπλα και υποδομές της Χαμάς, αλλά το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αρνείται σταθερά ότι χρησιμοποιήθηκε από τη Χαμάς.

Πάνω από 2.300 άνθρωποι βρίσκονται στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα.

«Σπάζοντας» τη σιωπή του για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε χθες «παύσεις» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Λωρίδα της Γάζας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί ως βάση το Σίφα και διατείνεται πως οι επιχειρήσεις του σε αυτό είναι μείζον στάδιο του πολέμου, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις της άλλης πλευράς. Συνεργάτης του Γαλλικού Πρακτορείου είδε ισραηλινές δυνάμεις να αναδιατάσσονται γύρω από το νοσοκομείο χθες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.