ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τη Χαμάς – «Μετέτρεψαν άνδρες και γυναίκες σε μαριονέτες»

«Αντιμετωπίζαμε κάθε είδους κακοποίηση»

Πρώην όμηροι κατέθεσαν για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν από τη Χαμάς – «Μετέτρεψαν άνδρες και γυναίκες σε μαριονέτες»

Για την «κακοποίηση» που υπέστησαν από τους τρομοκράτες της Χαμάς κατέθεσαν πρώην όμηροι σε μια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ισραήλ που εξετάζει τις σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Οι 2 γυναίκες δήλωσαν ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς τους συμπεριφέρονταν σαν να ήταν «μαριονέτες», όσο τις είχαν όμηρους. «Έμεινα εκεί 51 ημέρες και δεν υπήρξε ούτε μία στιγμή που να μην αντιμετωπίζαμε κάθε είδους κακοποίηση», είπε η Αβίβα Σίγκελ, η οποία απήχθη στις 7 Οκτωβρίου από το σπίτι της στο Κφαρ Αζά, στο νότιο Ισραήλ.

Η Σίγκελ μίλησε σε μια συνεδρίαση της επιτροπής που εξετάζει τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν οι ένοπλοι της Χαμάς από την έναρξη του πολέμου.

Οι απαγωγείς μετέτρεψαν «άνδρες και γυναίκες σε μαριονέτες (…) με τις οποίες μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν, όποτε το ήθελαν», είπε η 64χρονη και πρόσθεσε: «Το είδα με τα μάτια μου. Όχι μόνο το είδα, αισθάνθηκα αυτό που βίωσαν αυτές οι γυναίκες σαν να ήταν κόρες μου. Οι άνδρες βιώνουν το ίδιο πράγμα με τις γυναίκες».

«Η αίσθηση που έχεις είναι ότι σε έχουν ξεχάσει, σε έχουν εγκαταλείψει», είπε η άλλη πρώην όμηρος, η Τσεν Γκολντστάιν-Αλμόγκ.

Οι δύο γυναίκες απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο της κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στα τέλη Νοεμβρίου, με τη μεσολάβηση του Κατάρ. Εκείνη την εβδομάδα επέστρεψαν στο Ισραήλ 105 όμηροι –οι 80 ήταν Ισραηλινοί– σε αντάλλαγμα για την αποφυλάκιση εκατοντάδων γυναικών και ανήλικων Παλαιστινίων από ισραηλινές φυλακές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι τα μέλη της Χαμάς διέπραξαν βιασμούς, παιδεραστία, νεκροφιλία και ακρωτηριασμούς γεννητικών οργάνων, κάτι που διαψεύδει η οργάνωση. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, είπε τον Δεκέμβριο ότι πρώην όμηροι που απελευθερώθηκαν έκαναν λόγο για «σεξουαλική κακοποίηση και βάναυσους βιασμούς».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.