ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Άλλοι 600 Ουκρανοί σκοτώθηκαν σε Χερσώνα και Ζαπορίζια»

Στη Χερσώνα, το ρωσικό Πυροβολικό συνέχιζε σήμερα το πρωί να χτυπάει τις θέσεις των Ουκρανών

Ρωσικό ΥΠΑΜ: «Άλλοι 600 Ουκρανοί σκοτώθηκαν σε Χερσώνα και Ζαπορίζια»

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα τις συνολικές απώλειες των Ουκρανών σε όλα τα μέτωπα προσθέτοντας και τις πιο πρόσφατες από την απόπειρα αποβατικής ενέργειας στην Golaya Pristan στην Χερσώνα, στην ανατολική όχθη του Δνείπερου και αγγίζουν τους 600 στρατιωτικούς!

Ειδικά στην Χερσώνα, το ρωσικό Πυροβολικό συνέχιζε σήμερα το πρωί να χτυπάει τις θέσεις των Ουκρανών στην δυτική όχθη του Δνείπερου καταστρέφοντας μεγάλες ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών και οπλισμού.

Στην κατεύθυνση της Χερσώνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν τουλάχιστον 30 στρατιωτικούς, πέντε οχήματα, ένα οβιδοβόλο Msta-B και ένα αμερικανικό πυροβόλο M777.

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ ο ουκρανικός Στρατός επιχείρησε να αποβιβάσει δυνάμεις στην περιοχή Skadovsky στο νότιο τμήμα της Χερσώνας που ελέγχεται από την Ρωσία.

Eν συνεχεία οι Ουκρανοί επιχείρησαν και δεύτερη απόπειρα απόβασης, αυτή την φορά στην Νόβα Καχόφκα της Χερσώνας. 

Και οι δύο αποβατικές ενέργειες απέτυχαν.

Τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχισαν ανεπιτυχείς επιθετικές ενέργειες για να προωθηθούν στις κατευθύνσεις Yuzhnodonetsk και Donetsk, κατά τις οποίες έχασαν πάνω από 400 άτομα, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

Οι πιο σοβαρές συγκρούσεις εκτυλίχθηκαν στην «προεξοχή» Vremevsky, στις περιοχές Rovnopol και Urozhaynoye, όπου μονάδες της ομάδας δυνάμεων Vostok απέκρουσαν πέντε εχθρικές επιθέσεις!

«Περισσότεροι από 200 Ουκρανοί στρατιωτικοί, πέντε άρματα μάχης, επτά οχήματα μάχης πεζικού, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα οχήματα και δύο μπαταρίες όλμων καταστράφηκαν σε μια μέρα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην κατεύθυνση του Ντόνετσκ, η νότια ομάδα απέκρουσε πέντε ουκρανικές επιθέσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν εκεί περίπου 215 μαχητές, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, πέντε οχήματα, δύο ολμοβόλα D-20. Επιπλέον, καταστράφηκε η αποθήκη πυρομαχικών της 109ης Ταξιαρχίας Εγχώριας Άμυνας.

Στην κατεύθυνση του Kupyansk, η Δυτική Ομάδα Δυνάμεων κατέστρεψε δύο ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης, καθώς και περίπου 45 στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δύο ΤΟΜΑ, τρία οχήματα και ένα αμερικανικό πυροβόλο M777A.

Στην κατεύθυνση Krasnolimansky, η ρωσική Αεροπορία και το Πυροβολικό των δυνάμεων της Κεντρικής Ομάδας αναχαίτισαν τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, εξουδετερώνοντας περίπου 65 Ουκρανούς στρατιωτικούς, δύο ΤΟΜΑ, δύο φορτηγά, ένα αυτοκινούμενο Πυροβόλο Akatsiya και ένα ολμοβόλο D-30.

Συνολικά καταστράφηκαν 96 μονάδες του ουκρανικού Πυροβολικού, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικός εξοπλισμός σε 104 περιοχές της Ουκρανίας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτισαν τέσσερις ρουκέτες HIMARS MLRS και κατέρριψαν 22 drones.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.