ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρώσοι δείχνουν χάρτες με το Λονδίνο στο στόχαστρο – Ο Σ.Λαβρόφ μιλά για «σοβαρό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου»

Κλιμάκωση μετά τα πρόσφατα χτυπήματα των Ουκρανών

Ρώσοι δείχνουν χάρτες με το Λονδίνο στο στόχαστρο – Ο Σ.Λαβρόφ μιλά για «σοβαρό κίνδυνο πυρηνικού πολέμου»

Οι Ουκρανοί έχουν προκαλέσει σημαντικά πλήγματα τις τελευταίες ημέρες, με τη βοήθεια των δυτικών, στη Ρωσία, καθώς μετά τη βύθιση του «Moskva» υπήρξαν και χτυπήματα στην ρωσική πόλη Bryansk, ενώ χθες υπήρξε χτύπημα και σε χωριό στο Μπελγκορόντ. 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον οπλισμό που στέλνουν διαρκώς οι δυτικοί στο καθεστώς του Κιέβου, έχουν προκαλέσει την αντίδραση των Ρώσων, οι οποίοι μιλούν ανοιχτά για πιθανότητα πυρηνικού χτυπήματος.

Χθες αργά το βράδυ ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ πυροδότησε ανησυχία με τις δηλώσεις του, οι οποίες δείχνουν ότι η Μόσχα κλιμακώνει την ένταση και είναι έτοιμη για πιο ευρεία σύρραξη ως απάντηση στην πρόθεση της Δύσης να επεκτείνει το πολεμικό μέτωπο κατά της Ρωσίας τόσο σε Μολδαβία, όσο και βάζοντας στο ΝΑΤΟ Σουηδία και Φινλανδία.

Οι «βόμβες» τις οποίες πυροδότησε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, είχαν άμεσους αποδέκτες όχι μόνο την Ουκρανία, αλλά και το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Και αυτό διότι, όπως επισήμανε, όσο η Δύση στέλνει όπλα στην Ουκρανία, τόσο αυτό μεταφράζεται ότι το ΝΑΤΟ «επί της ουσίας εμπλέκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία» και ότι υπάρχει «σημαντικός» κίνδυνος πυρηνικής σύγκρουσης!

Μιλώντας στην εκπομπή Big Game του Channel One, ο Λαβρόφ τόνισε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει μεν τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Κίεβο, ωστόσο κατηγόρησε την Ουκρανία ότι «παριστάνει» πως συζητά και προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει «πραγματικός» κίνδυνος να ξεσπάσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. «Ο κίνδυνος είναι σοβαρός, είναι πραγματικός, δεν πρέπει να τον υποτιμούμε», τόνισε.

Μάλιστα, ρωσικά ΜΜΕ κυκλοφόρησαν εικόνες που δείχνουν το Λονδίνο στο ρωσικό στόχαστρο, όπως ο χάρτης που παραθέτουμε από κάτω.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.