
Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται ο ουκρανικός Στρατός, καθώς τουλάχιστον 2.000.000 Ουκρανοί πολίτες αποφεύγουν την επιστράτευση.
«Οι Ουκρανοί βρίσκονται σε μεγάλο πρόβλημα και τώρα αρχίζουν να το λένε δημόσια. 2.000.000 Ουκρανοί αποφεύγουν την επιστράτευση», λέει ο πολιτικός επιστήμονας, John Mearsheimer, σχετικά με την κρίση ανθρώπινου δυναμικού στην Ουκρανία
🇺🇦 “Ukrainians are in deep trouble and they’re now beginning to say that publicly. 2,000,000 Ukrainians are evading mobilization. It doesn’t have enough soldiers relative to the number of soldiers on the Russian side.”
— Political scientist, John Mearsheimer on Ukraine’s… pic.twitter.com/6UVmslmdpr
— Lord Bebo (@MyLordBebo) January 19, 2026
«Δεν έχουν αρκετούς στρατιώτες σε σχέση με τον αριθμό των στρατιωτών στη ρωσική πλευρά», προσθέτει ο ίδιος.
Σημειώνεται πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι πλέον τόσο δύσκολη στο μέτωπο για τους Ουκρανούς, που όλα τα παραπάνω παραδέχεται και ο υπουργός Άμυνας της χώρας.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.