ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι Τσετσένοι ανέλαβαν να «καθαρίσουν» τον θύλακα της Μαρίνκα της πόλης του Ντονιέτσκ που από το 2014 κρατούν οι Ουκρανοί!

Ξεκίνησε η επιχείρηση κατάληψης της πόλης από τους Ρώσους

Οι Τσετσένοι ανέλαβαν να «καθαρίσουν» τον θύλακα της Μαρίνκα της πόλης του Ντονιέτσκ που από το 2014 κρατούν οι Ουκρανοί!

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι η ομάδα «Αχμάτ» των ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας εξαπέλυσαν μια επίθεση κοντά στην κωμόπολη Μαρίνκα, που βρίσκεται στα προάστια της πόλης του Ντονιέτσκ και κατέχεται από το 2014 από τους Ουκρανούς.

Ο Τσετσένος διοικητής των ειδικών δυνάμεων της «Αχμάτ», Α.Αλαντίνοφ, είπε ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη απελευθερώσει περίπου το 70% της Μαρίνκα.

Διευκρίνισε ότι αυτό έγινε πριν από την άφιξη των νέων τσετσενικών μονάδων.

«Τώρα οι ειδικές δυνάμεις του Αχμάτ προσανατολίζονται στο καθήκον τους να διεξάγουν επιχειρήσεις επίθεσης».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι Τσετσένοι έχουν ξεκινήσει από το απόγευμα της Παρασκευής επιχειρήσεις για να «εκκαθαρίσουν» την πόλη από τις τελευταίες ουκρανικές δυνάμεις.

Η Μαρίνκα έχει στρατηγική σημασία καθώς αποτελούσε απειλή για την πόλη του Ντονέτσκ καθώς απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα και είχε μετατραπεί σε «άπαρτο» φρούριο από τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς σε διάστημα 8 ετών.

Αν επιβεβαιωθεί επισήμως η κατάληψή της θα είναι μία μεγάλη ρωσική νίκη τη στιγμή μάλιστα που στο Κίεβο υπάρχει η θέληση για αντεπίθεση.

Κατάληψή της σημαίνει και μεγαλύτερη βοήθεια στο μέτωπο του Ντονμπάς για τις ρωσικές δυνάμεις από τις πολύ αξιόμαχες δυνάμεις των ρωσόφωνων.

Κατάληψη της Μαρίνκα διευκολύνει τους Ρώσους για να καταλάβουν και την Αβντίιβκα που βρίσκεται βορειοδυτικά του Ντονέτσκ (άλλη πόλη-φρούριο που χρησιμοποιείται από τους Ουκρανούς για να «πνίγει» την ρωσόφωνη πόλη).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.