ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Εισβολή ενόπλων της Χαμάς από θαλάσσης – Σκληρές μάχες με το ισραηλινό Ναυτικό – 8 νεκροί

Προσπάθησαν να εισβάλουν με πλαστικές λέμβους

Εισβολή ενόπλων της Χαμάς από θαλάσσης – Σκληρές μάχες με το ισραηλινό Ναυτικό – 8 νεκροί

Το ισραηλινό Ναυτικό σκότωσε μια ομάδα μαχητών της Χαμάς που προσπάθησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε επίσημη ενημέρωσή τους οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ.

Τα μέλη της Χαμάς επιχείρησαν διείσδυση διά θαλάσσης με πλαστικές λέμβους ωστόσο εντοπίστηκαν από τον Ισραηλινό στρατό και ακολούθησαν μάχες.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες 8 τρομοκράτες σκοτώθηκαν αλλά σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό ενώ ακούγονται σποραδικοί πυροβολισμοί.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δεν διευκρινίζουν πόσοι δύτες της Χαμάς επιχείρησαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ, αλλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι σκοτώθηκαν σε 8.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σήμανε συναγερμός ύποπτης διείσδυσης στις συνοριακές κοινότητες Zikim και Karmia.

Οι IDF λένε ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πραγματοποίησε επίσης αεροπορική επιδρομή εναντίον ενός συγκροτήματος από το οποίο ξεκίνησαν οι τρομοκράτες.

Οι δυνάμεις συνεχίζουν να σαρώνουν την περιοχή, προσθέτει το IDF.

400 στόχους έπληξε το Ισραήλ

Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν περισσότερους από 400 τρομοκρατικούς στόχους τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε ο στρατός την Τρίτη.

Στο πλαίσιο της «ευρείας κλίμακας επιχείρησης» για την εξάρθρωση των δυνατοτήτων της Χαμάς, οι IDF δήλωσαν ότι οι στόχοι που χτυπήθηκαν περιλαμβάνουν ένοπλοι της Χαμάς που ετοιμάζονται να εκτοξεύσουν ρουκέτες προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ένα λειτουργικό φρεάτιο σήραγγας που επιτρέπει τη διείσδυση στο Ισραήλ μέσω της θάλασσας, και κέντρα διοίκησης της Χαμάς και στάθμευση οπλισμού σε τζαμιά.

Η εστίαση συνεχίζει να είναι στην εξουδετέρωση των επιχειρησιακών στελεχών της Χαμάς και «χώρων αποθήκευσης όπλων, υπόγειων τρομοκρατικών τούνελ, κέντρων διοίκησης, παρατηρητηρίων και άλλων», ανέφερε ο IDF στην καθημερινή του ανασκόπηση.

IDF: Αεροπορικές επιδρομές ακριβείας σκότωσαν τρεις αναπληρωτές διοικητές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τρεις αναπληρωτές διοικητές της Χαμάς σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές ακριβείας εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Τα πλήγματα δείχνουν ότι οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δίνουν προτεραιότητα στην ανώτερη ηγεσία της Χαμάς, καθώς ο στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα πριν από μια αναμενόμενη χερσαία εισβολή για την εξάλειψη της τρομοκρατικής ομάδας.

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα αεροσκάφη των IDF επιτέθηκαν επίσης σε επιχειρησιακά αρχηγεία που χρησιμοποιούνται από στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς και σε σημεία συγκέντρωσης της τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκονται μέσα σε τζαμιά», ανέφεραν οι IDF.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αναπληρωτής διοικητής της Χαμάς του τάγματος Nusirat, ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Shati και ο αναπληρωτής διοικητής του τάγματος Alfurkan σκοτώθηκαν στις επιδρομές, ανέφεραν οι IDF.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.