ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ουκρανικό κτύπημα στην βάση Shaykovka των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3; (upd)

Το Κίεβο ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε δύο ρωσικά Tu-22M3

Ουκρανικό κτύπημα στην βάση Shaykovka των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M3; (upd)

Την καταστροφή δύο ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών TU-22M3 στη ρωσική αεροπορική βάση Shaykovka στην περιφέρεια  Kaluga στην δυτική Ρωσία 270 χλμ. από τη Μόσχα, ισχυρίζονται  ουκρανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με το LB.ua,, η έκρηξη που προήλθε από drone αυτοκτονίας σημειώθηκε όταν αυτό  ήταν πάνω από τον διάδρομο της βάσης.

Σύμφωνα με πηγές του LB.ua, το drone απογειώθηκε από το έδαφος της Ουκρανίας και πέταξε χωρίς να εντοπιστεί  200 χλμ. από τα σύνορα.

Να σημειώσουμε ότι δεν επιβεβαιώνεται από πουθενά το κτύπημα και είναι λογικό η ουκρανική προπαγάνδα να θέλει ένα αντιστάθμισμα στον βομβαρδισμό πέντε πόλεων της Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων και του Κιέβου από Tu-22M3 χθες.

Όπως αναφέρει το ουκρανικό δημοσιεύμα:

«Η ρωσική αεράμυνα αποδείχθηκε εντελώς ανίσχυρη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας καταστράφηκαν δύο βομβαρδιστικά Tu-22M3. Οι ρωσικές αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης.»

Το 52ο Σύνταγμα Αεροπορίας Βαρέων Βομβαρδιστικών Φρουρών εδρεύει στη Shaykovka. Από αυτό το αεροδρόμιο απογειώνεται το ρωσικό Tu-22M3 – στρατηγικά βομβαρδιστικά που μεταφέρουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. Από αυτούς εκτοξεύονται πύραυλοι X-22 στο έδαφος της Ουκρανίας. καθοδηγούμενες βόμβες FAB-3000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.