Β.Ζέλένσκι: «Θα μείνουμε και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το Μπάκχμουτ»

Σφοδρές ρωσικές επιθέσεις από όλες τις πλευρές - Οι Ρώσοι έχουν καταλάβει το 40% της πόλης

Β.Ζέλένσκι: «Θα μείνουμε και θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους το Μπάκχμουτ»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε διάγγελμά του απόψε είπε ότι «οι ανώτατοι στρατιωτικοί διοικητές δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την Μπακχμούτ» (η πόλη θεωρείται από τους Ρώσους δικό τους έδαφος).

Στο διάγγελμά του ο Ζελένσκι είπε ότι στη συνάντηση που είχε με τους ανώτατους διοικητές, τους ρώτησε πώς προτείνουν να προχωρήσουν. «Και οι δύο στρατηγοί απάντησαν να μην αποσυρθούμε αλλά να ενισχύσουμε την άμυνα», τόνισε.

«Η στρατιωτική διοίκηση υποστήριξε ομόφωνα αυτή τη θέση. Δεν υπήρξαν άλλες προτάσεις. Είπα στο Γενικό Επιτελείο να βρει τις κατάλληλες δυνάμεις για να βοηθήσει τους ανθρώπους μας στην Μπακχμούτ», πρόσθεσε στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ουκρανός πρόεδρος, καταλήγοντας: «Καμία περιοχή της Ουκρανίας δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί στους Ρώσους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρώσοι έχουν εκκαθαρίσει το 40% της πόλης. Υπάρχουν γύρω στους 5.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Η πιο δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς είναι στο βόρειο τμήμα της πόλης, καθώς και στην περιοχή των συνοικιών Zabakhmutka.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Αρχηγείου του Ανώτατου Διοικητή στην Ουκρανία, αποφασίστηκε η συνέχιση της
υπεράσπισης του Μπαχμούτ (Αρτεμόφσκ). 

«Αξιολογώντας την πορεία της αμυντικής επιχείρησης, ο Πρόεδρος ρώτησε τον Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny και τον διοικητή της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων Khortytsya Alexander Syrsky σχετικά με περαιτέρω ενέργειες στην κατεύθυνση του Bakhmut.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μίλησαν υπέρ της συνέχισης της αμυντικής επιχείρησης και της περαιτέρω ενίσχυσης των θέσεων μας στο Μπακχμούτ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο (διοίκηση) του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.