ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χαμάς: Επιβεβαιώνει ότι ο Ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Την πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός

Χαμάς: Επιβεβαιώνει ότι ο Ισραηλινός στρατός αποσύρθηκε από το νοσοκομείο Αλ Σίφα

Σήμερα, την πρώτη ημέρα κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, ο Iσραηλινός στρατός απέσυρε τις δυνάμεις του από το νοσοκομείο Αλ Σίφα.

Την είδηση έκανε γνωστή το υπουργείο Υγείας της ισλαμιστικής οργάνωσης. Σε επαφή με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο στρατός του Ισραήλ δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει σχετικά.

Την πρώτη ημέρα των ισραηλινών επιδρομών εναντίον του νοσοκομείου, 2.300 ασθενείς, τραυματίες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκονταν εκεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μετά τις εκκενώσεις, «περίπου 100 ασθενείς και ιατρικό προσωπικό παραμένουν στο Αλ Σίφα», είπε ο Κριστιάν Λιντμάιερ, εκπρόσωπος Τύπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Βρίσκονται σε εγκαταστάσεις, όπου «η κεντρική γεννήτρια καταστράφηκε, όπως επίσης πολλά κτίρια, προαύλιοι χώροι και τοίχοι», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Υγείας της Χαμάς, Άσραφ αλ Κίντρεχ.

«Εργαζόμαστε πάνω σε επιπλέον εκκενώσεις νοσοκομείων», συμπλήρωσε ο Λιντμάιερ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την ώρα που οι Ισραηλινές επιχειρήσεις επικεντρώνονται τις τελευταίες ημέρες σε ένα άλλο νοσοκομείο, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο ινδονησιακό νοσοκομείο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο χρονικά κομβόι εγκατέλειψε το Αλ Σίφα με «73 ασθενείς και σοβαρά τραυματίες, 18 ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, 26 ασθενείς ημιπληγικούς ή παραπληγικούς, 8 ασθενείς με χρόνια νοσήματα, δύο ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και 19 ασθενείς σε αναπηρικό αμαξίδιο», διευκρίνισε ο ΠΟΥ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.