Χάρκοβο: Χτύπησαν το προξενείο της Αλβανίας στην Ουκρανία (φώτο)

Ρωσία: Η Αλβανία είναι στη λίστα των εχθρικών χωρών

Χάρκοβο: Χτύπησαν το προξενείο της Αλβανίας στην Ουκρανία (φώτο)

Το προξενείο της Αλβανίας στο Χάρκοβο έγινε χθες στόχος αεροπορικών πυραυλικών επιθέσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι αλβανικές αρχές. 

Την επίθεση γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, το οποίο με ανακοίνωσή του καταδίκασε «έντονα» τη ρωσική ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του προξενικού κτιρίου, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι δράστες θα αντιμετωπίσουν συνέπειες», προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.

Το υπουργείο δεν ανέφερε την ύπαρξη θυμάτων, αλλά μετέφερε μια άποψη του σκηνικού, σημειώνει η αλβανική ιστοσελίδα shqiptarja.com.

«Η Αλβανία καταδικάζει έντονα τη ρωσική επίθεση που προκάλεσε την καταστροφή του προξενείου της Αλβανίας στο Χάρκοβο. Οι δράστες πρέπει να λογοδοτήσουν!» έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Επίτιμος πρόξενος της Αλβανίας στην Ουκρανία είναι ο Shahin Omarov, σημειώνει η ίδια αλβανική ιστοσελίδα, ο οποίος πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό Report Tv και μίλησε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην πόλη εξαιτίας των ρωσικών βομβαρδισμών.

Ο πρόξενος και ο… κατάλογος

Ο Omarov, μιλώντας στους δημοσιογράφους του αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού, είπε ότι ξυπνάει κάθε πρωί και συγκεντρώνει εθελοντές για να πολεμήσουν τους Ρώσους.

Η shqiptarja υπογραμμίζει το γεγονός ότι μόλις χθες δημοσιεύτηκε κατάλογος της ρωσικής κυβέρνησης με τις εχθρικές για τη Ρωσία χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις εναντίον της μετά την επίθεσή της στην Ουκρανία και σε αυτήν τη λίστα περιλαμβάνεται η Αλβανία.

Η Αλβανία είναι επίσης από τις χώρες που καταδίκασαν ενεργά από την πρώτη στιγμή τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και από τις πιο ενεργές στην υποστήριξη του ουκρανικού λαού.

Οι παρεμβάσεις στο Συμβούλιο Ασφαλείας

Επίσης, ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις συζητήσεις γι’ αυτό το θέμα στον σημαντικότερο θεσμό ασφαλείας του κόσμου, προσθέτει η αλβανική ιστοσελίδα.

Η Αλβανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήγαγαν ψήφισμα που καταδικάζει τη ρωσική επιθετικότητα, το οποίο, αφού δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας λόγω του βέτο της Ρωσίας, ετέθη σε έκτακτη ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, υπήρξε βασικός στόχος των ρωσικών δυνάμεων εισβολής καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, τονίζει η shqiptarja.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.