ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χούθι: Ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν έξι επιθέσεις στοχεύοντας πλοία και ισραηλινούς στόχους

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρί

Χούθι: Ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν έξι επιθέσεις στοχεύοντας πλοία και ισραηλινούς στόχους

Οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη έκαναν λόγο για έξι επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν τις τελευταίες 72 ώρες.

Στις επιχειρήσεις αυτές, χρησιμοποίησαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους, πλήττοντας πλοία στα ανοιχτά των ακτών της Υεμένης, καθώς και ισραηλινούς στόχους.

Οι αντάρτες πραγματοποίησαν «έξι στρατιωτικές επιχειρήσεις τις τελευταίες 72 ώρες με μεγάλο αριθμό βαλλιστικών πυραύλων και droνes» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρί, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, στο στόχαστρο μπήκαν τέσσερα πλοία: το αμερικανικό Maersk Saratoga στον Κόλπο του Άντεν, το αμερικανικό Apl Detroit και το βρετανικό Huang Pu στην Ερυθρά Θάλασσα και το Pretty Lady που κατευθυνόταν «στην κατεχόμενη Παλαιστίνη», εννοώντας το Ισραήλ.

Ο κολοσσός θαλασσίων μεταφορών Maersk διέψευσε ωστόσο ότι το πλοίο Saratoga δέχτηκε επίθεση.

«Η πολεμική αεροπορία στόχευσε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στην Ερυθρά Θάλασσα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι έγινε και μια άλλη επίθεση εναντίον «ισραηλινών στόχων στην περιοχή Ουμ αλ Ρασράχ, στη νότια κατεχόμενη Παλαιστίνη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τον Νοέμβριο οι Χούθι πολλαπλασιάζουν τις επιθέσεις τους εναντίον εμπορικών και, μερικές φορές και εναντίον στρατιωτικών πλοίων, στα ανοιχτά της Υεμένης. Πολλές ναυτιλιακές εταιρείες επέλεξαν να αποφεύγουν αυτή τη ζώνη από όπου διέρχεται το 12% του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.