ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Υπ.Υγείας Ισραήλ: «Η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται χαρούμενοι»

Συγκεκριμένα κατονομάστηκε το φάρμακο Clonazepam, γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ

Υπ.Υγείας Ισραήλ: «Η Χαμάς έδινε ηρεμιστικά στους ομήρους που απελευθέρωνε για να φαίνονται χαρούμενοι»

Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ανέφερε σε ακρόαση στη Κνεσέτ, πως οι άντρες της Χαμάς έδωσαν ηρεμιστικά στους ομήρους πριν τους απελευθερώσουν «ώστε να φαίνονται χαρούμενοι».

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε η διευθύντρια του τμήματος διατροφής του Υπουργείου Υγείας, δρ. Ronit Andwalt, η οποία ανέφερε πως τα χάπια που χορηγούνταν, είχαν ως στόχο να κάνουν τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι, χαρούμενοι και αισιόδοξοι, αφού είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση, στέρηση και ψυχολογική τρομοκρατία για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα.

Από την πλευρά του, ο δρ. Hagar Mizrahi, επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Υπουργείου Υγείας, κατονόμασε συγκεκριμένα το φάρμακο Clonazepam, γνωστό ως Clonex στο Ισραήλ, το οποίο πωλείται, επίσης, με τις εμπορικές ονομασίες Klonopin και Rivotril και χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία αγχωδών διαταραχών, επιληπτικών κρίσεων, διπολικής μανίας, διέγερσης που σχετίζεται με ψύχωση και ψυχαναγκαστικής διαταραχής.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας δεν αποκάλυψαν αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος που έγιναν στους απελευθερωμένους ομήρους σε ισραηλινά νοσοκομεία ή από τη μαρτυρία των απελευθερωμένων ομήρων ή και από τα δύο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης συγγενείς απαχθέντων που κρατούνται από τη Χαμάς και απαχθέντων που απελευθερώθηκαν. Μεταξύ άλλων, μίλησε η Shir Siegel, η κόρη της Aviva Siegel που επέστρεψε από τη Λωρίδα της Γάζας και του Keith Siegel που εξακολουθεί να κρατείται από τη Χαμάς.

Στα λόγια της τόνισε τις σκληρές συνθήκες στις οποίες κρατούνται οι απαχθέντες.

«Η μητέρα μου επέστρεψε με μαρτυρίες που αδυνατώ να ακούσω. Τους πέρασαν χειροπέδες, τους κακοποίησαν, δεν τους έδωσαν ιατρική βοήθεια, δεν τους έδωσαν φαγητό. Δεν τους έδιναν νερό» ανέφερε και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει «μια σαφή δήλωση ότι όλοι οι απαχθέντες πρέπει να απελευθερωθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.