ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ζαπορίζια: Ο ρωσικός Στρατός διασπά την ουκρανική άμυνα και προχωρά στην μεγαλύτερη κυκλωτική κίνηση μετά τον Β’ΠΠ

Αλεξιπτωτιστές με οχήματα μάχης πεζικού BMD-4M κατέλαβαν ουκρανικό σύμπλεγμα οχυρώσεων στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια

Ζαπορίζια: Ο ρωσικός Στρατός διασπά την ουκρανική άμυνα και προχωρά στην μεγαλύτερη κυκλωτική κίνηση μετά τον Β’ΠΠ

Ρώσοι αλεξιπτωτιστές από μονάδες και συγκεντρώσεις της Κριμαίας, ενισχυμένοι με οχήματα μάχης BMD-4M, διέλυσαν τις δυνάμεις του ουκρανικού πεζικού σε οχυρώσεις κοντά στο Βερμποβόγιε-Ραμποτίνο, κατευθυνόμενοι προς την πόλη Ορεχόβ στην περιφέρεια της Ζαπορίζια.

Η διάσπαση του μετώπου της Ζαπορίζια προς βορράν και ανατολικά είναι κρίσιμη για να κυκλωθούν οι ουκρανικές δυνάμεις που μάχονται ακόμα δυτικά του Μπάκχμουτ, στον μεγαλύτερο κυκλωτικό ελιγμό της ιστορίας των πολέμων μετά τον Β’ΠΠ.

«Η ομάδα αναγνώρισης χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εντοπίσει ένα ουκρανικό οχυρό με πεζικό κοντά στον οικισμό Βερμποβόγιε. Μια ομάδα τεθωρακισμένων με οχήματα τέταρτης γενιάς BMD-4M της ομάδας μάχης του Δνείπερου στάλθηκε για να το καταστρέψει», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Το BMD-4M, είναι το βασικό αμφίβιο τεθωρακισμένο μάχης των αλεξιπτωτιστών, μια έκδοση του BMP-3, ειδικά για τις αερομεταφερόμενες δυνάμεις

Πως έγινε η κατάληψη του πρώτου οχυρού

«Τα οχήματα έβαλλαν με τα πυροβόλα των 100 χιλιοστών εν κινήσει και κατέστρεψαν μεγάλο αριθμό εχθρικών στρατευμάτων. Κατέστρεψαν πλήρως τον εχθρό με πυρά εξ επαφής από ομοαξονικό αυτόματο πυροβόλο των 30 χιλιοστών. Στη συνέχεια μια ομάδα εφόδου κατέλαβε το οχυρό», δήλωσε ο διοικητής του BMD-4M με το διακριτικό Kalash.

Δεύτερο φρούριο του ουκρανικού στρατού καταλήφθηκε βορειοδυτικά της περιοχής Βερμποβόιε

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Ρογκόφ, ο ουκρανικός στρατός έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την τοποθέτηση ναρκοπεδίων στην εν λόγω περιοχή του μετώπου ώστε να ανακόψει τη Ρωσική προέλαση., δήλωσε.

Ο ρωσικός στρατός έχει σταματήσει την προέλασή του στα δυτικά στη Χερσώνα, ενώ βρίσκεται κοντά στην Οδησσό και το Μικολάιβ.

Ένα μεγάλο μέρος της Ζαπορίζια έχει καταληφθεί, όμως το Κίεβο κρατά ακόμα θέσεις-κλειδιά, τις οποίες ετοιμάζετε να καταλάβει ο ρωσικός Στρατός για να πετύχει την κυκλωτική του κίνηση.

Η Ρωσία κατέστρεψε την γέφυρα της Χουλιαίπολης ή Γκαλιαίπολης, επιβραδύνοντας επικίνδυνα οποιονδήποτε ανεφοδιασμό του ουκρανικού στρατού στη Ζαπορίζια.

H μάχη της Χουλιαίπολης κρατά από τον Μάιο του 2022 και οι βομβαρδισμοί από πυροβολικό και drones, είναι στην ημερήσια διάταξη. Η πόλη των 12.000 κατοίκων έχει εκκενωθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.