ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ: «F-16 στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση της αντεπίθεσης»

«Η αντεπίθεση προχωρά με μέτρα και όχι χιλιόμετρα»

Επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ: «F-16 στην Ουκρανία μετά την ολοκλήρωση της αντεπίθεσης»

Ο ναύαρχος Rob Bauer, επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο αναβλήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί η αντεπίθεση.

Αυτό αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος παρακαλούσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να του παράσχουν μαχητικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των F-16, και όλα αυτά ενώ ο στρατός του προχωρά, υποτίθεται, μόνο σε μέτρα αντί για χιλιόμετρα.

 “Η συζήτηση για τα μαχητικά είναι σημαντική, αλλά δεν θα λυθεί βραχυπρόθεσμα για αυτή την αντεπίθεση”, εξήγησε ο Μπάουερ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC. “Η εκπαίδευση αυτών των πιλότων, η εκπαίδευση των τεχνικών, η διασφάλιση της ύπαρξης μιας υλικοτεχνικής οργάνωσης που θα μπορεί πραγματικά να συντηρεί αυτά τα αεροσκάφη δεν θα είναι διαθέσιμη πριν από αυτή την αντεπίθεση”.

“Δεν πρέπει να αναμειγνύουμε τις δύο συζητήσεις – θεωρώ ότι είναι σημαντικό και κατανοητό ότι η Ουκρανία ζητά αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη – αλλά δεν πρέπει να το αναμειγνύουμε με τη συζήτηση για την αντεπίθεση τώρα”, πρόσθεσε.

Κατά τη γνώμη του Μπάουερ, είναι πλέον δύσκολο για τους Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή να προχωρήσουν. Πολλές γραμμές άμυνας, ναρκοπέδια και εμπόδια στην κίνηση οχημάτων εμποδίζουν την αναδιάταξη των μονάδων. Από την πλευρά του, το Κίεβο ανέμενε να παραλάβει δυτικά μαχητικά αεροσκάφη πέρυσι, αλλά η παράδοση των αεροσκαφών δεν θα γίνει πιθανότατα πριν από τις αρχές του επόμενου έτους.

Οι δηλώσεις του Μπάουερ έρχονται την ώρα που το μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν εισήγαγε τροπολογία για την απαγόρευση οποιασδήποτε χρηματοδότησης της Ουκρανίας μέχρι να βρεθεί διπλωματική λύση στην τρέχουσα σύγκρουση. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Θα έπρεπε να προωθούμε την ειρήνη, όχι να χρηματοδοτούμε τον πόλεμο. Κατέθεσα τροπολογίες στην NDAA που αφαιρούν κάθε χρηματοδότηση για την Ουκρανία και απαγορεύουν την παροχή σε αυτήν μαχητικών αεροσκαφών F-16 και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς. Ο θάνατος και η καταστροφή πρέπει να σταματήσουν, γι’ αυτό, προκειμένου να επιτευχθεί η ειρήνη, κατέθεσα επίσης τροπολογία για την απαγόρευση κάθε χρηματοδότησης προς την Ουκρανία έως ότου επιτευχθεί διπλωματική λύση στον πόλεμο”, ανέφερε η Γκριν στη σελίδα της στο Twitter στις 30 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.